Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sander Smeding, Kunming Anthura Horticulture

"Ondernemerschap wordt beloond, mits je beslagen ten ijs komt"

In 2006 opent Anthura een productielocatie van anthurium potplanten in China. Kunming Anthura Horticulture is gevestigd in Songming, vlakbij Kunming. In 2008 verhuist Sander Smeding, managing director, naar China om daar het bedrijf te leiden en verder uit te bouwen. Hij startte met een groep van ongeveer 60 medewerkers en een kas voor de opkweek van anthurium uitgangsmateriaal voor de verkoop op de lokale markt. In de jaren daarna groeide het bedrijf en werd er, in verschillende fasen, een groot weefselkweeklaboratorium gebouwd en in gebruik genomen. Inmiddels produceert het bedrijf niet alleen voor China, maar ook voor Europa. Tegenwoordig woont Sander weer in Nederland en reisde hij, tot de coronapandemie, maandelijks naar China.

Op de website van de veredelaar vertelt hij uitgebreid over de operatie in Songming en hoe het de onderneming vergaan is sinds corona zijn intrede deed.

Publicatiedatum: