Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Business Centre Treeport krijgt twee windmolens

Na maanden van overleg en onderhandelingen is een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van Business Centre Treeport (BCT). Op dinsdag 29 juni 2021 kwamen BCT E4 B.V. en BCT E5  en de Coƶperatieve Rabobank U.A. tot een financial close. Een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling, want deze financial close maakt de weg vrij voor de plaatsing van twee Nordex-windmolens. Deze windmolens maken deel uit van de 28 windmolens die langs de A16 in West-Brabant zullen worden geplaatst.

Twee van de achtentwintig te plaatsen windmolens komen alvast op het BCT-terrein te staan. Business Centre Treeport staat voor circa 62 hectare boomteeltbusiness op de grens van Nederland en BelgiĆ«, in de gemeente Zundert (NL) en Hoogstraten (B). Dit in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein ligt aan de A16/E19 en heeft een thematisch filter, dat volledig is gericht op de boomteeltsector. 

foto: Twitter

De twee Nordex-windmolens die worden geplaatst, zijn van Duitse makelij (type N 149) en inmiddels besteld. De windmolens die zullen worden geplaatst zullen energie opwekken voor het bedrijventerrein. Die energie zal worden aangevuld door energie die wordt opgewekt via zonnepanelen op de daken van de nog te plaatsen gebouwen. 

Bron: BCT

Publicatiedatum: