Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mertens wil met eigen pand in Koekoekspolder centrale rol in biocontrol

Mertens heeft onlangs het pand aan de Koekoeksweg in IJsselmuiden aangekocht. Daardoor kan de toeleverancier haar activiteiten vanuit deze vestiging verder professionaliseren in Noord-Nederland. Mertens focust op biocontrol en wil telers beter helpen met vergroenen. 

Toen Mertens in 1999 Tuinbouwhal Bosman overnam, zag de toeleverancier kansen in de Koekoekspolder, een tuinbouwgebied dat destijds in ontwikkeling was. Daarnaast zouden er ook in de Noordoostpolder ontwikkelingen komen bij Ens, Marknesse en Luttelgeest. “Daar wilden wij bij zijn”, vertelt directeur Mart Verheijen. “Hoewel de tuinbouw in Noord-Nederland best verspreid is, hebben zich de afgelopen decennia mooie bedrijven gevestigd. Deze ontwikkeling, samen met het wegvallen van collega toeleveranciers, heeft ervoor gezorgd dat wij in deze regio mee hebben kunnen groeien. Vanuit de Koekoekspolder, en aansluitend hierop in de Noordoostpolder, hebben onze activiteiten zich als een olievlek uitgebreid naar Drenthe tot aan in West-Friesland.”

Groene transitie
Met de aankoop van het pand in IJsselmuiden wil Mertens onder meer haar dienstverlening in groene oplossingen verder gaan optimaliseren. “We willen vanuit IJsselmuiden een centrale functie gaan vervullen in biocontrol”, licht Verheijen toe. “Deze productgroep vraagt gekoeld transport en gekoelde opslag. Dit gaan we nu ook vanuit IJsselmuiden faciliteren, zodat we de levering van deze producten in de juiste condities in Noord-Nederland kunnen optimaliseren.”

Mertens zet in op vergroening in de tuinbouw: “Wij bieden door heel Nederland zoveel mogelijk groene oplossingen, waar biocontrol een belangrijk onderdeel van is. Ook zorgen we dat onze kennis op dit gebied up-to-date blijft, zodat we onze klanten optimaal kunnen adviseren”, vervolgt Verheijen.

Korte lijnen
Relatiebeheerder Herman van Dijk is vanuit Mertens al vanaf het eerste uur actief vanuit de vestiging in IJsselmuiden. Hij vertelt: “Toen we hier in 1999 begonnen moesten we alles vanuit de Mertens vestiging in Horst faciliteren. Inmiddels beschikken we over een eigen regionaal team dat verkoop, technische begeleiding en logistiek verzorgd. Hierdoor kunnen we werken met korte lijnen, vaste contactpersonen en zijn we ook in Noord-Nederland dicht bij de teler. Daarnaast kunnen we altijd terecht bij de centrale organisatie in Horst, vanwaar Mertens actief én gespecialiseerd is in vele segmenten. Wij kunnen meeprofiteren van deze kruisbestuiving”, legt van Dijk uit.

De afgelopen jaren zijn ook de logistieke routes geïntensiveerd; meerdere dagen per week is Mertens met eigen transport in Noord-Nederland. “We zijn best een beetje trots op de doorgemaakte ontwikkelingen en de daarmee verworven positie in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we steeds meer klanten voorzien van groeikracht voor ondernemers en daar staan we bij Mertens voor”, besluit van Dijk.

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl

Publicatiedatum: