Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certhon breidt activiteiten in Noord-Amerika verder uit

In de afgelopen jaren hebben er binnen Certhon veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo heeft men bijvoorbeeld een eigen Innovation Center opgezet en heeft het bedrijf de samenwerking gezocht met de Japanse auto-onderdelenfabrikant Denso. Langs die wegen moet de ontwikkeling van tuinbouwtechnologieën versneld wordt.

"We zien ook dat projecten steeds complexer worden, op grote schaal plaatsvinden en internationaal zijn. Certhon is over de hele wereld actief: Van Europa tot het Midden-Oosten en van Azië tot Noord-Amerika. Omdat de vraag naar verse kasgeteelde producten in Noord-Amerika nog altijd toeneemt, bouwt Certhon daar een stabiele aanwezigheid op," vertelt Timo Kleijwegt van Certhon.

Hij en Fred van Veldhoven zijn bij Certhon gaan werken om deze markt een nieuwe boost te geven. Dit in combinatie met de betrokken lokale medewerkers en 24/7 ondersteuning vanuit Poeldijk.

Kasprojecten
Een van de oplossingen van Certhon is de kas SuprimAir, een semigesloten kas die optimale teeltomstandigheden biedt voor verschillende gewassen zoals tomaten en paprika's, maar ook voor de sierteelt van bijvoorbeeld orchideeën. "Certhon ontwerpt en bouwt niet alleen kassen, maar creëert ook een optimaal klimaat, met optimale omstandigheden voor de beste resultaten," zegt Fred van Veldhoven, die onlangs bij Certhon is komen werken als International Sales Manager.

"Certhon heeft een eigen systeem ontwikkeld, waarmee je precies per uur de exacte klimaatomstandigheden van een bepaald gebied kunt opvragen," vervolgt Fred. "Alle beschikbare gegevens worden samengevoegd, waarna er een betrouwbaar beeld ontstaat van de lokale situatie. Toekomstige ontwikkelingen worden voorspeld en extreme situaties worden geanalyseerd. Op deze manier kan de juiste faciliteit worden berekend, ontwikkeld en gebouwd voor elke toepassing."

De Amerikaanse markt is waarschijnlijk ook de meest dynamische en veeleisende wereldwijd. Consumenten daar zijn eraan gewend toegang te hebben tot voedsel, bloemen en sierplanten van hoge kwaliteit. "Ondernemers kiezen voor de totaaloplossing van Certhon, zodat ze alleen nog maar de stekker in het stopcontact hoeven te steken," zegt Fred.

Indoor farms
Naast de traditionele kassen is indoor farming nu een professioneel segment dat in de VS sneller wordt uitgebreid dan waar dan ook ter wereld. In sommige gevallen worden deze faciliteiten toegevoegd aan bestaande kassen, maar meestal zijn het op zichzelf staande bedrijven. De legalisatie van de cannabisproductie in de verschillende staten van de VS en Canada heeft bijgedragen aan deze ontwikkeling. Steeds meer ondernemers ontdekken echter de voordelen van een volledig beheerde indoor teelt, die veel dichter bij de consument kan plaatsvinden. Ook in de grotere steden, waar vers voedsel duurder is, is indoor farming een onderdeel van de toeleveringsketen geworden.

Onlangs is Timo Kleijwegt begonnen bij Certhon als verkoopmanager voor de Amerikaanse markt, om deze ontwikkeling te ondersteunen. Timo: "In ons Innovation Centre hebben we verschillende indoor ruimtes die allemaal anders zijn ontworpen, zodat we kunnen testen welke systemen beter werken en voor welke doeleinden. Een van de gewassen die we nu testen, zijn aardbeien. Daar boeken we hele leuke resultaten mee. Certhon heeft een uniek teeltconcept ontwikkeld voor de teelt van aardbeien, die heel winstgevend is. Naast alle voordelen van indoor farming zien we ook hele goede resultaten terug in de opbrengst en de smaak van de aardbeien. Momenteel worden de laatste testen uitgevoerd. Als iemand interesse heeft in de resultaten mogen ze contact met me opnemen voor een persoonlijk gesprek."



Certhon zal aanwezig zijn bij de belangrijkste evenementen in de VS en Canada om informatie te geven over de nieuwste ontwikkelingen, zoals tijdens de PMA in New Orleans in oktober. "We kijken ernaar uit om in gesprek te komen met de ambitieuze ondernemers daar," zegt Timo.

Voor meer informatie:
Certhon
ABC Westland 555
2685 ZH Poeldijk
+31 174 22 50 80
fred.van.veldhoven@certhon.com
timo.kleijwegt@certhon.com
www.certhon.com
Publicatiedatum: