Renovatieproject samen met Huisman Scherming en Ridder

Uitbreiding en modernisering LKP Plants

Dit jaar is bij LKP Plants in Moerkapelle het startsein gegeven om het hele bedrijf te renoveren, moderniseren en verduurzamen. De directie bestaande uit de drie broers Wim, Hans & Marco Koolhaas hebben besloten om de drie bestaande locaties van ongeveer 7 hectare grondig onder handen te nemen. Dit houdt in dat de gehele kas vanaf teeltvloer tot en met scherminstallatie zal worden vervangen. LKP Plants breidt tevens een stuk uit met een nieuwe moderne kas op dezelfde locatie.

Dave Boer (Huisman Scherming), Johan van Erven (Ridder) & Hans Koolhaas (LKP Plants)

Huisinstallateur Huisman Scherming is in zowel het renovatie- als het nieuwbouwproject verantwoordelijk voor alle dubbele en drievoudige scherminstallaties. Daarnaast wordt de nieuwe kas ook voorzien van een rolgevelscherminstallatie. Alle installaties worden voorzien van Ridder schermdoeken.

Ontwikkeling
De plannen voor de renovatie en nieuwbouw gaan al heel wat jaren terug. In 2016 zaten Hans Koolhaas en Dave Boer van Huisman Scherming voor het eerst met elkaar samen om de tafel om gezamenlijk te praten over de wensen van LKP Plants, de installatietechnische mogelijkheden van Huisman Scherming en de klimaat-technische schermoplossingen van Ridder. Mede op basis van de wensen van LKP Plants is Ridder een brandvertragende aluminium schermdoek gaan ontwikkelen.

Aluminium doek
Op verzoek van de teler heeft Ridder een nieuw schermdoek ontwikkeld met aluminium bandjes; het brandvertragende RSS FR Ridder Sun Shading doek. LKP Plants heeft gekozen voor een aluminium doek vanwege de schermgraad en reflecterende eigenschappen.  “Door de aluminium bandjes wordt het binnenkomende licht volledig geblokt,” vertelt Product Specialist Johan van Erven. “Zeker in combinatie met een open doek blijft er nog voldoende opening over voor ventilatie door het doek.  Een ander voordeel van de aluminium bandjes is dat bij een heldere nacht er een koustraling vanuit de ‘clear sky’ wordt gereflecteerd, waardoor de blad temperatuur niet teveel daalt. Door de unieke samenstelling hebben de RSS FR doeken een hoge reflectie waarde, een lage absorptie waarde en een lage convectie waarde waarmee het een perfect doek is voor eigenlijk iedere teelt.”

Groot project
Naast de nieuwe RSS FR doeken heeft LKP Plants ook voor de diffuse energieschermen (RES 10 D FR) van Ridder en de verduisterende rolgevelschermen (RBO 100 R FR W) van Ridder gekozen. In totaal wordt er bij LKP Plants meer dan 260.000m² aan schermdoeken gemonteerd. Hiervan is bijna 100.000 m² het RSS FR doek.

LKP Plant
info@lkpplants.nl
www.lkpplants.nl


Ridder
info@ridder.com 
www.ridder.com 
 

Huisman Scherming B.V.
info@huismanscherming.nl 
www.huismanscherming.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven