Judson LeCompte, Spring Meadow Nursery (VS):

"Innovatie in productie is oplossing voor arbeidstekort"

Innovatie in zowel de teelt als het plantenassortiment is fundamenteel voor Spring Meadow Nursery, een Amerikaanse kwekerij van heesters uit Michigan. Dr. Judson LeCompte, Product Development Assistant Manager, vertelt over de noodzaak te innoveren en het feit dat risico's daarbij niet geschuwd moeten worden.


Dr. Judson LeCompte

Productie-innovatie om de vraag naar arbeid te verminderen
Volgens LeCompte is investeren in productie-innovatie al geruime tijd van groot belang bij Spring Meadow. “Het tekort aan arbeidskrachten zal voor ons altijd een probleem blijven. Daarom zetten we prioriteit op productie-innovatie. Het vermindert niet alleen onze vraag naar arbeid, maar het zorgt ook voor meer efficiëntie. Verwarmde vloeren, verneveling en schermen in onze 2,5 hectare grote kassen stimuleren een snelle beworteling en plantengroei en houden zo de hoeveelheid nabestellingen laag.”

Een groot deel van het teeltproces bij Spring Meadow is geautomatiseerd. Zo gebruiken ze de TTA Plugsorter Liner Grading Machine, die tot wel 8.000 planten per uur ordent en sorteert. "De TTA Liner Transplanter verspeent 360 zaaitrays per uur, terwijl handmatig verspenen zou resulteren in ongeveer 52 trays per uur."

Risico's nemen
"We investeren ook fors in onze afdeling R&D, omdat we ernaar streven innovatief te zijn met ons plantenassortiment. We kijken bijvoorbeeld uit naar variëteiten waar niemand aan gedacht heeft om in hun catalogus op te nemen. Als we een gek idee krijgen van een bepaalde plant die we willen telen, kloppen we bij ons veredelingsteam aan en daarna zien we wel waar het ons naartoe brengt. Wat ons onderscheidt, is dat Spring Meadow Nursery bereid is risico's te nemen om tot innovatieve planten te komen", vervolgt Judson. "Ik zou graag wat soorten in de catalogus hebben die beter gedijen in warmere klimaten. We werken momenteel aan een selectie van houtachtige planten die hitte aankunnen."

Het drukste jaar ooit in de tuinbouw
LeCompte, onlangs samen met 39 anderen gelauwerd in de Greenhouse Product News' 40 Under 40 Class of 2021, begon zijn functie bij Spring Meadow in april 2020, het waarschijnlijk drukste jaar ooit in de tuinbouw. “Het was met een klein hartje dat ik van Texas naar Michigan verhuisde te midden van de pandemie om een nieuwe baan te beginnen. Maar het is gelukkig een heel boeiende job en we werken hard om de teelt en de vraag bij te houden. We hebben ondertussen veel tuiniers in de VS en Europa als nieuwe klanten mogen verwelkomen. Het is nu onze taak om ze bij ons te houden door ze te blijven voorzien van planten van goede kwaliteit.”

Daarvoor werkt hij samen met veredelaars over de hele wereld, van wie de planten worden getest bij Spring Meadow Nursery. Ze worden op verschillende locaties geëvalueerd met als doel hun uiteindelijke opname in het merkassortiment Proven Winners ColorChoice Flowering Shrubs.

Voor meer informatie:
Dr. Judson LeCompte
Spring Meadow Nursery
Judson@SpringMeadowNursery.com
springmeadownursery.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven