Mike Mooney, Floral Union Farms, Zuid-Californië:

“We hebben ons vijf jaar geleden onbewust al voorbereid op de grote vraag van nu”

Onbewust hebben de uitbreidingsplannen van vijf jaar geleden Floral Union Farms, een kweker en boekettenmaker in Zuid-Californië, voorbereid op de recente grote vraag naar bloemen. Bovendien is de vraag naar nieuwe en unieke bloemen, die in 2020 stagneerde, weer gestegen. Mike Mooney, specialist productontwikkeling bij Floral Union Farms, doet verslag van deze plannen en legt uit hoe moeilijk het was om nieuwe producten te introduceren tijdens de pandemie.


Rechtsboven Mike Mooney van Flower Union Farms

Vijfjarig uitbreidingsplan
Het bedrijf, dat in 2005 is opgericht en zijn producten in de hele VS en Canada afzet, is de afgelopen vijf jaar snel in omvang gegroeid. Mooney legt uit: “We verhoogden onze productie de afgelopen vijf jaar al elk jaar met 30%. Toen de pandemie begon was dat enorm zenuwslopend, omdat we grote hoeveelheden bloemen hadden gekweekt die bedoeld waren voor de consumentenmarkt, waar het aantal bestellingen juist terugliep.”

Voorheen verkocht Floral Union aan groothandelaren en detailhandelaren, en heel weinig aan de consumentenmarkt. “Nu hebben we onze faciliteit uitgerust met printers en tafels waar boeketten worden gemaakt en de hoezen om de boeketten worden gedaan, wat de eerste zes maanden van de pandemie erg stressvol maakte. Maar naarmate de zaken vorderden, heeft al die nieuwe productie ons de laatste zes maanden echt goed gedaan, nu de vraag zo groot was.”Transport- en arbeidskosten
Aangezien het bedrijf de afgelopen vijf jaar is gegroeid, hadden ze het geluk dat ze dit jaar meer mensen en materieel konden inzetten. “Toch zijn transport- en arbeidskosten nog steeds grote uitdagingen voor het bedrijf,” vertelt Mooney. “Door deze grote vraag laten we de vrachtwagens van onze teeltbedrijven minder vol rijden dan we willen, omdat we de producten zo snel mogelijk nodig hebben. We moeten de vrachtwagen half leeg sturen omdat we niet willen wachten tot er meer stekken van het veld komen, want we hebben elke dag zo veel mogelijk producten nodig. De grotere vraag leidt dus ook tot hogere transportkosten. Onze arbeidskosten zijn ook veel hoger geworden, doordat werknemers overuren maken omdat het erg druk is op onze boekettenafdeling. Dus, hoewel we veel geluk hadden dat we grotendeels voorbereid waren, zijn transport en arbeid onze twee grootste uitdagingen geweest.”


Enkele boeketten die gemaakt zijn door Floral Union Farms

De problemen bij het introduceren van nieuwe producten
Floral Union Farms richt zich ook op nieuwe en bijzondere bloemsoorten. “De afgelopen vijf jaar hebben we gemerkt dat klanten op zoek zijn naar nieuwe en unieke producten. Daarom zijn we meer aparte soorten gaan telen, zoals tuberoos, acacia, en de zeer unieke Empress Protea. We leveren ook speciale boeketten met aparte structuren of gedroogde bloemen. Maar door de coronapandemie merkten we dat er in 2020 geen animo meer was om nieuwe producten uit te brengen. Veel bedrijven zijn tijdelijk gestopt met het op de markt brengen van producten die nieuw en uniek waren. Dit is ook deels te wijten aan hoe moeilijk het is om nieuwe producten te introduceren zonder dat er beurzen zijn. Aan het begin van de pandemie maakten veel bedrijven zich zorgen over de meer standaardbloemen, zoals rozen, maar nieuwe producten zijn moeilijker te introduceren via een Zoom-gesprek.”

Gelukkig gaat het langzaam weer de goede kant op. “We zien nu een lichte verandering: inkopers staan weer meer open voor nieuwe producten en er is een hernieuwd verlangen naar nieuwe boeketontwerpen. Ook is er een grote trend in geconserveerde en gedroogde bloemen waar wij ook op inspelen door gedroogde bloemen in onze boeketten te verwerken.”


Empress Protea

Toekomst
Mooney is optimistisch dat deze vraag de rest van het jaar zal aanhouden. “Veel evenementen, zoals bruiloften en cruises, zullen weer op gang komen, omdat veel daarvan naar dit jaar zijn uitgesteld. Daarom zullen er veel feestelijke evenementen zijn waarvoor bloemen nodig zijn en we verwachten dat dit tempo tot oktober zal aanhouden. Voor volgend jaar zullen we nog meer bloemen gaan telen, zoals we vijf jaar geleden al hadden gepland. We spelen niet per se in op de huidige situatie, we blijven gewoon de uitbreidingsstrategie die we al hadden, volgen.”

Voor meer informatie:
Floral Union Farms
Mike Mooney
mike@floralunionfarms.co
Facebook


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven