Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwondernemers brengen hogedruknevelsysteem naar terras met HoverCool Terrasverkoeling

Dinsdag 1 juni 2021 starten Aad Verduijn en Bas van Holstein hun nieuwe bedrijf HoverCool Terrasverkoeling. De ondernemers introduceren een hogedruknevelsysteem waarmee men ook op warme dagen kan genieten van een aangename temperatuur in de achtertuin.

Zowel Aad Verduijn (65) als Bas van Holstein (29) zijn al jaren actief binnen de tuinbouwsector, waar het principe van HoverCool Terrasverkoeling veel gebruikt wordt voor optimale luchtvochtigheid en koeling in de kas. Aad Verduijn: "Ik adviseer en verkoop al meer dan 16 jaar hogedruknevelsystemen aan tuinbouwbedrijven. Bas zijn tuinbouwkennis ligt vooral op het technische en mechanische vlak. Wij hebben onze beide expertises gecombineerd en introduceren nu een hogedruknevelsysteem voor de consument."

Van tuinbouwproduct naar luxe tuinartikel
Het principe van hogedruknevel als terrasverkoeling wordt in Zuid-Europa al langer gebruikt. "Op luxe terrassen aan de boulevards van de Côte d'Azur zie je the rich and famous genieten van de koele mist uit een hogedruknevelsysteem. Dat zette ons aan het denken. Waarom is dit in Nederland nog zo beperkt beschikbaar voor consumenten, terwijl hetzelfde systeem met name in deze omgeving zo veel gebruikt wordt in de tuinbouw?", vraagt Bas van Holstein zich af.

Met HoverCool Terrasverkoeling hopen Verduijn en Van Holstein deze luxe ervaring ook op de Nederlandse terrassen én bij de mensen thuis te introduceren. Via een leidingsysteem dat gemonteerd wordt aan een terrasoverkapping, wordt nevel verspreid. Deze minuscule druppeltjes verdampen en zorgen zodoende voor een koele mist die de omgevingstemperatuur verlaagt.

HoverCool Terrasverkoeling
Dit voorjaar schreven Van Holstein en Verduijn hun bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. De naam van het bedrijf is niet alleen een combinatie van hun achternamen HOlstein en VERduijn, maar ook de Engelse vertaling van het werkwoord zweven: to hover. Toepasselijk, want de koele nevel uit hun systeem zweeft als het ware over het terras.

Meer informatie is beschikbaar via www.hovercool.nl

Publicatiedatum: