Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KUBO opent eigen kantoor in Shanghai

KUBO heeft een kantoor geopend in China. Het gaat om een vestiging in het zakendistrict Hongqiao in Shanghai. KUBO China wordt verantwoordelijk voor sales en marketing en voor de begeleiding van kassenbouwprojecten. Momenteel gaat 95 procent van de omzet van KUBO de grens over. China is een grote afnemer. Het land heeft enorme ambities om lokaal meer voedsel voor de eigen bevolking te telen.

CEO KUBO China Robert Keizer

Nog maar vijf jaar terug realiseerde KUBO voor het eerst een kassenbouwproject in China. "China is toe aan voedselveilig geteelde producten. Daar is hoogwaardige technologie voor nodig. We zien daardoor een toenemende vraag naar kassen in het hogere segment. Het land heeft ook met extremen te maken. In het noorden heel koud, aan de oostkust kan het in de zomer erg warm zijn met een hoge luchtvochtigheid. Als koploper in de gesloten kas en de uitvinder van de nachtkoeling hebben we met KUBO een antwoord op die vraag", zegt KUBO-directeur Wouter Kuiper. "Maar wil je echt iets betekenen in China, dan moet je daar een eigen vestiging hebben, in dezelfde tijdzone, met mensen van dezelfde cultuur en die dezelfde taal spreken, om een hogere servicegraad te kunnen bieden."

Chinese bezetting
KUBO China moet ondersteuning gaan bieden aan de verkoopactiviteiten in het land. Ook de begeleiding van projecten wordt gecoördineerd vanuit Shanghai. Daarvoor is een Chinese bezetting aangenomen. Manager Jiao You heeft voorafgaand aan de opening van het kantoor twee jaar meegedraaid bij KUBO in Monster. You: "Het tijdverschil, het reizen en de afstand naar de markt maakte de groei in China extra uitdagend. Door er aanwezig te zijn, kunnen we klanten vaker bezoeken, in hun eigen taal te woord staan en van meerwaarde zijn."

Strategisch gelegen
De keuze voor Shanghai is niet toevallig, zegt You. "Het is de meest internationale en meest moderne stad van China. Ook is Shanghai strategisch gelegen voor het transport over water en over de weg. In het district Hongqiao zijn de luchthaven en het treinstation vlakbij, waardoor er goede verbindingen met andere grote steden zijn."

You verwacht een onverminderde groei in China. "Mensen hebben niet altijd vertrouwen in de veilige teelt van voedsel. Moderne tuinbouwtechnologie kan de voedselveiligheid in China verhogen. De potentie voor kassen is heel groot. De overheid steunde die ontwikkeling al en de spanningen met Amerika en de pandemie hebben geleid tot nog meer focus op de eigen productie."

Lokaal servicepunt
Het Nederlandse antwoord op de groeiende vraag vanuit China bestaat niet alleen uit technologie, maar ook uit kennis. Met Smart Growing zette KUBO een eigen dienst op om telers wereldwijd support te bieden bij de bedrijfsvoering. Ook is er een eigen dataplatform, PYLOT, dat data registreert op het gebied van klimaat, oogstplannen, incidentmanagement en het verbruik van gas, water en licht. Het kantoor in Shanghai gaat functioneren als lokaal servicepunt voor beide diensten. Wouter Kuiper: "Zeker op het gebied van het optimaliseren van de teelt kunnen we in China nog veel betekenen, maar dat is wereldwijd eigenlijk wel het geval. Je ziet wel dat Chinezen de zaken heel serieus oppakken en vast van plan zijn om van de tuinbouw een succes te maken."

KUBO breidt internationaal uit en opent zeer binnenkort ook eigen vestigingen in Noord Amerika.

Voor meer informatie:
KUBO Group
info@kubo.nl
www.kubogroup.nl

Publicatiedatum: