Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Microsoft wil telers Agriport gietwater geven

Microsoft, dat datacenters heeft staan in Middenmeer, baalt van alle negatieve publiciteit die daaromheen is ontstaan. Onder andere het gebruik van drinkwater om de datacenters te koelen ligt onder vuur.

Reden voor de datagigant om gisteren bij EenVandaag uitgebreid te reageren en te vertellen dat men datacenters met regenwater gaat koelen. Daarvoor heeft men bij ECW Energy aangeklopt. Dat private energiebedrijf hergebruikt al vijftien jaar water van daken door het op te vangen en te bewaren in bassins en in de bodem. 

Robert Kielstra van ECW Energy schat dat het bedrijf dertig procent van het eigen regenwater nodig heeft voor de koeling van het datacenter. Daarnaast kan Microsoft dan kassen op Agriport van water gaan voorzien. "Ze worden nettoleverancier in plaats van gebruiker." 

De oplossing is wel duurder, want water kost bijna niets in Nederland. Toch kies Microsoft hier nu voor, onder druk van o.a. ook de autoriteiten. Die moeten nog wel vergunningen afgeven, al verwacht Kielstra dat dat wel goed komt. 

Bron: EenVandaag

Publicatiedatum: