Bosman Van Zaal optimaliseert logistieke processen HPD Potplanten

"Alles netjes aan elkaar geknoopt zonder processen ‘overhoop’ te halen"

In 2019 en 2020 heeft Bosman Van Zaal het bestaande teeltsysteem voor potrozen bij HPD Potplanten in De Kwakel uitgebreid met 1120 rolcontainers en tegelijkertijd de gehele automatisering aangepast, waarbij de bestaande systemen zijn geïntegreerd in het nieuwe automatiseringssysteem, dat speciaal is ontworpen voor de potrozenkweker op basis van de huidige technologische mogelijkheden. Volgens mede-eigenaar Herwin Boomkamp van HPD Potplanten communiceren de softwarepakketten uitstekend met elkaar.

In een onlangs opgenomen video (hieronder) vertelt Boomkamp over de installatie en samenwerking. Die betrof niet zozeer de uitbreiding van het teeltsysteem zelf, maar vooral de softwarematige koppeling van alle bestaande systemen, zonder de processen ‘overhoop’ te halen.

"Ons bedrijf is in de jaren flink gegroeid. We begonnen met 1 hectare en zijn gegroeid naar 8.5 hectare. Je hebt dus verschillende leeftijden, verschillende jaren qua software en mechanica dat aan elkaar aangesloten zit. Om daar weer een nieuwe leverancier aan te hangen die de service en onderhoud moet oppakken is best wel een zorg geweest."

Dat het proces succesvol is afgerond, is te danken aan de ervaring van Bosman Van Zaal op het gebied van de teeltsystemen en de samenwerking met Crea-Tech, gespecialiseerd in de automatisering van verwerking en verpakking van tuinbouwproducten.  

Compleet teeltsysteem
Het teeltsysteem is uitgevoerd met waterafvoer- en toevoersystemen, hefstellingen, rollerbanen, afduwers, optrekkers en klepelbanen. Daarbij heeft Bosman Van Zaal de bovenloop-stapelaar geleverd en geïnstalleerd, net zoals als de opraap- en neerzetrobot. De gehele technische installatie is eveneens door de tuinbouwspecialist uitgevoerd.

Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4  
1432 DG Aalsmeer
The Netherlands
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven