Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor jaren verzekerd van extra handen tijdens piekperiode

Tholen - Waar de vader van Anton ooit begon met 4,000m2, is IJzelenberg Plants in Maasdijk, dat momenteel geleid wordt door de zoons en kleinzoons van Chris, uitgegroeid naar 10ha productie. Het voorjaarsassortiment als helleborussen en potanjers – waaronder de inmiddels vermaarde Pink Kisses – vliegt momenteel de deur uit, dus is het aanpoten geblazen. Al jaren wordt de kweker daarom in deze drukke periode bijgestaan door Opppotbedrijf, een samenwerking die zojuist met een krabbel voor de komende vijf jaar is bestendigd.


Vlnr Antonie de Rijke, Anton IJzelenberg en Martin Vermeer

Oppotbedrijf.nl, het bedrijf van Martin Vermeer, is 12 maanden per jaar zijn aan het oppotten. In deze tijd ligt de focus bij veel bedrijven echter niet op het het oppotten maar op het rapen, en uiteraard bewegen de mannen van Martin mee met de markt.


Kijkje op het nieuwe containerveld

De kwekers, in de dit geval IJzelenberg, zijn van hun kant uiteraard blij met de service. “Een paar extra handen zijn welkom. We werken al meer dan 15 jaar samen met Oppotbedrijf en het is fijn om daar ook de komende jaren gewoon op de kunnen blijven rekenen.”


Oppotten in de kas

De helleborussen en de pink kisses zijn de hoofdproducten die binnen en buiten geteeld worden op 10 ha. Doordat de vraag de afgelopen jaren is toegenomen, is zojuist 1ha extra containerveld bijgetrokken. Na twee maanden van aanplanten en vier weken van oppoten is het veld net op tijd af voor een van de drukste periodes van het jaar.

Voor IJzelenberg was 2020 was een zeer spannend maar uiteindelijk goed jaar. “We zijn al een aantal jaren aan het uitbreiden en zo stond de uitbreiding van het containerveld ook al op de planning. We hadden de papieren net rond en toen werd de sierteelt sector geraakt door de corona. Het was een hele spannende tijd, maar gelukkig trok de vraag al weer snel aan en werd het een goed jaar. En tot zo ver is 2021 ook goed. De meeste Pink Kisses gaan naar Duitsland en de helleborus wordt ook steeds populairder, vooral in Scandinavië. De hopen die groei ook de komende jaren door te trekken.”

 

Voor meer informatie:
Oppotbedrijf.nl
De Vierde Hoeve 5
2676CP Maasdijk
M: 06-53647897
E: info@oppotbedrijf.nl 
www.oppotbedrijf.nl

IJzelenberg Plants 
Lange Kruisweg 61
2676BP Maasdijk
T: +31 174 512 786
E: verkoop@ijzelenberg.nl
www.ijzelenberg.nl