"Meer kleur, minder last van ziekten, zwaarder en compacter"

GP Powerplants, kweker van Kalanchoe in potten in Oosterhout, heeft CleanLight modules op de bestaande gietboom gemonteerd. Rienaldo van Leeuwen: “We behandelen het gewas dagelijks met de gietboom, die op dat moment spuit met UV-licht. Alle planten hebben vol spectrum licht nodig om optimaal te presteren. Echter, gewassen onder glas verkrijgen veel PAR-licht, maar verhoudingsgewijs veel minder UV-licht. Je kan zeggen dat wij daarom op deze wijze “dagelijks UV bijvoeren”. En dat zien we, nu, na een jaar ervaring, goed terug in het gewas. De planten hebben een betere en meer natuurlijk kleur, ze hebben minder last van ziekten en zijn vooral zwaarder en meer compact.”


Rienaldo van Leeuwen tussen zijn planten, met op de achtergrond de gietboom met CleanLight modules 

Arjo van der Sluis van CleanLight: “Wellicht is het ook goed om te vermelden dat de biologische gewasbescherming ook prima functioneert naast deze behandeling. Sterker nog, veel klanten brengen het verbruik van zwavel en chemie terug en daardoor presteert de biologie zelfs beter dan voorheen.”

“De boom rijdt dagelijks en dat kan ook best terwijl er personeel of bezoekers in de kas aanwezig zijn. We hebben het hier niet over krachtige waterontsmettingslampen. Het vermogen van deze “UV Crop Protectors” is zeer beperkt en bovendien zijn ze nog afgeschermd ook. Je kunt niet recht in de lampen kijken. De snelheid van de boom is 10 meter per minuut, wat een vrij normale snelheid is voor dit soort gietbomen.” 

Voor meer informatie:
CleanLight
Arjo van der Sluis
+31 (0)6 34325124
arjo@cleanlight.nl 
www.cleanlight.nl
 
 
GP Powerplants
Rinaldo van Leeuwen
+31 (0)6-6831777
info@gppowerplants.nl 
gppowerplants.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven