Ten Have Plant viert eeuwfeest

Eigenlijk was het vorig jaar al zover: het 100-jarig bestaan van Ten Have Plant, een van de oudste potplantenkwekerijen uit het Westland. Door de omstandigheden is het feest uitgesteld, maar dit jaar komt het ervan: Ten Have Plant viert ‘100 jaar samen groeien’.


Vlnr: Rob, Dion, Vincent, Theo en Ton ten Have

Ten Have Plant is na de Eerste Wereldoorlog in Honselersdijk opgestart door opa Anton Ten Have, die vanuit Overijssel naar Honselersdijk kwam om groenten, fruit en cyclamen te telen. De potplanten werden in handgemaakte terracotta potten opgekweekt en met de schuit naar de veiling in Honselersdijk, toen nog CCWS, vervoerd. In de jaren 70 namen de tweelingbroers Ton en Theo het bedrijf over. Zij specialiseerden zich in de teelt van cyclamen en het veredelen en vermeerderen van campanula. Dat laatste kwam door een zakje zaad dat uit Japan werd aangeboden. Het werd een succesvolle teelt, omdat de broers de teelt echt in de vingers kregen.

In 1997 namen de broers en neef Rob, Vincent en Dion ten Have het bedrijf van de vaders over. Cyclamen en campanula zijn het specialisme van de ondernemers gebleven, want er is door de jaren heen veel kennis en vakmanschap opgebouwd. Het bedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot een moderne onderneming waar met een teeltoppervlakte van 4 hectare in het voorjaar ruim 2,5 miljoen Campanula Portenslagiana en Isophylla worden geteeld en in het najaar ruim 500.000 Cyclamen Picasso.

"We zijn een echt familiebedrijf, want ook de vaders werken af en toe nog mee. Door de goede taakverdeling kunnen we excelleren op alle ondernemersaspecten. Maar we zijn ervan overtuigd dat we dat alleen kunnen doen door samen te werken", meent Rob ten Have. "Dat hebben we geleerd van onze ouders. Samen met een topteam aan mensen werken we aan energiezuinige, duurzaam en efficiënt geteelde producten. We hebben geïnvesteerd in kennis, samenwerking en techniek. Met de medewerkers, met collegatelers in Decorum, met onze handelspartners en met de toeleveranciers zijn we door de jaren heen gegroeid. Dát vieren we met elkaar."

Voor meer informatie:
Ten Have Plant
Haagkamp 9
2675 SK Honselersdijk
+31 (0)174 627079
info@campanula.com
www.campanula.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven