Biobest neemt meerderheidsbelang in Australische producent

Biobest heeft een aandelenbelang van 51% verworven in Manchil Altmann, dat handelt onder de naam Biological Services. Met de aandelenovername beschikt het van oorsprong Belgische Biobest nu over productie- en distributiebedrijven in meer dan 20 landen over de hele wereld, met een commercieel netwerk dat zich uitstrekt over meer dan 70 landen. 

Australische telers verplicht tot lokaal kopen bestrijders
Biological Services begon in 1971 met de productie van Aphytis-wespen voor de bestrijding van de schildluis (Aonidiella aurantii) in citrusboomgaarden. In 1987 nam James Altmann het roer van Biological Services over en in juli 2014 bundelde hij de krachten met Manchil IPM Services, dat werd opgericht door Lachlan Chilman.

Op die manier is Biological Services erin geslaagd een goede positie in te nemen in de biologische bestrijding in Australië. Het bedrijf focust zich op een hele reeks gewassen, waaronder beschermde kasgewassen, zachtfruitgewassen (zowel beschermd als in open veld), vollegrondsgroenten en meerjarig fruit.

Hoewel de wereldwijde handel in nuttige organismen voor biologische bestrijding vrij uitgebreid is, zijn Australische telers verplicht deze producten lokaal aan te kopen vanwege de strikte quarantainewetten die gelden in het land.

Compleet assortiment
Mede-Algemeen Directeur James Altmann merkt op: “De biocontrole-industrie groeit wereldwijd snel en biedt broodnodige alternatieven voor chemische pesticiden. De groei van de industrie wordt ook gestimuleerd door belangrijke investeringen in R&D. Innovatieve oplossingen helpen de telers om de bestaande mogelijkheden voor een effectieve geïntegreerde plaagbestrijding (IPM) verder uit te breiden. Onze belofte aan Australische telers is toegang te verlenen tot een volledig assortiment hoogwaardige biologische bestrijdingsproducten, ondersteund door betrouwbaar advies. Biobest gaat ons daarbij helpen."

Minder chemie
Marc Mertens, CSO van Biobest Group, laat weten 'sterk te geloven in het groeipotentieel van biologische bestrijding op de Australische markt'. "Daarom hebben we ambitieuze stappen genomen om ook hier een sterke marktpositie uit te bouwen. Dankzij een eerdere investering in Australië in 2019, in Bugs for Bugs, zijn we nu uniek gepositioneerd om in de behoeften van de Australische telers en consumenten te kunnen voorzien."

De nieuwe generatie telers zoekt naar effectieve, natuurlijke oplossingen voor plaagbestrijding in plaats van voortdurend afhankelijk te zijn van chemische bestrijdingsmiddelen, met residuen tot gevolg, volgens Mertens. "James en Lachlan zijn uitstekende ondernemers. Onze strategie is om hen te blijven versterken, hun netwerk verder uit te breiden en technologische synergieën te creëren. Op die manier kunnen we een nog grotere bijdrage leveren om Australische telers te helpen gezondere producten te telen op een ecologische, duurzame manier. De wereld van de biocontrole is nog vrij klein in vergelijking met de chemische industrie. Onze inspanningen om samen met onze partners een kritische massa op te bouwen, zijn essentieel om onze natuurlijke oplossingen de zichtbaarheid en het momentum te geven die ze verdienen.”

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Biological Services
www.biologicalservices.com.au 
info@biologicalservices.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven