Fatrans neemt transportbedrijf Ditraco over

Het Belgische transportbedrijf Ditraco komt in Nederlandse handen. Met ingang van 1 maart 2021 is Ditraco overgenomen door Fatrans. Deze strategische overname maakt verdere groei mogelijk voor de huidige bedrijfsactiviteiten van Ditraco. Het versterkt ook de huidige positie van Fatrans in de Belgische markt. 

Ditraco is gevestigd in het Belgische Molenstede en is specialist op het gebied van geconditioneerd transport en opslag van levensmiddelen. Met 25 medewerkers en 22 trucks verzorgt Ditraco dagelijks de distributie voor klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Fatrans ontstond in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en groupage van verse producten. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Fatrans vestigingen in Dronten, Venlo, Paderborn (DE), Mannheim (DE), Hamburg (DE) en München (DE). De huidige focus ligt dan ook op het beleveren van distributiecentra in Nederland, Duitsland en België.

Groeistrategie
De activiteiten van Fatrans en Ditraco zijn zeer complementair. Beide zijn familiebedrijven die gaan voor lange termijnrelaties met klanten en zich sterk focussen op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. De raakvlakken maken dat door de integratie van de Belgische activiteiten een breder opererend bedrijf kan worden neergezet.

Het doel is om op deze manier de klanten nog efficiënter te kunnen bedienen door het uitbouwen van groupage transport. Daarnaast brengt de samenwerking ook andere synergievoordelen met zich mee en breidt Fatrans haar netwerk voor ultravers producten in de Belgische markt verder uit.

Kortom, door de overname wordt gebruik gemaakt van elkaars capaciteit en kennis. Maar voor Ditraco verandert niets in de huidige bedrijfsvoering. Stefan Dierckx en Kirsta Stas blijven algemeen directeur van Ditraco.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven