Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oproep Royal Lemkes

"Regering, open tuincentra en bouwmarkten"

Groen is goed voor de volksgezondheid: het maakt mensen gezonder, actiever en brengt vrolijkheid. En dat is, zo weet Royal Remkes, waar we op dit moment behoefte aan hebben.

"Ook deze lente hebben de kwekers van Nederland kassen vol bloeiende planten voor ons klaarstaan. Maar als de winkels dicht blijven, waar moeten deze planten dan heen? Bovendien zijn bloeiende planten versproducten met een houdbaarheidsdatum. Daarom roepen wij de regering op: laat tuincentra en bouwmarkten coronaproof hun deuren openen."

De oproep vindt steun bij Intratuin Nederland. "Geweldige actie voor de hele tuinbouwbranche en tuinretail. Bendankt voor de steun, namens Intratuin", aldus directeur Intratuin Nederland Peter Paul Kleinbussink op LinkedIn

Lobby
Ondernemers en brancheverenigingen roeren zich steeds heftiger. Zo trakteerde bloemistenvereniging VBW parlementariƫrs afgelopen week nog op boeketten en deden MKB Nederland en VNO-NCW deze uitroep uitgaan. Vooralsnog zonder resultaat, winkels blijven vooralsnog dicht tot het voorlopige einde van de lockdown op 15 maart, maar men kan zich gesteund weten door gelijke lobbyactiviteiten van collega's over de grens. In Duitsland zijn tuincentra en bouwmarkten immers eerder open gegaan en wel afgelopen maandag.

www.royallemkes.nl 

Publicatiedatum: