JH van der Vossen aan de slag met duurzame pot & tray

Bol op pot trekt plastic jas uit

Tholen - Sinds enige tijd stuurt bollenkweker JH van der Vossen uit Zilk een deel van het assortiment uit in de nieuwe Eco clicktray van Van Tuijl. Bovendien worden de bollen geteeld in duurzame, biologisch afbreekbare potten van natuurlijke materialen, welke de consument gewoon in de GFT bak kan gooien. “Natuurlijk is dat wat duurder dan gebruikelijk, maar we zien steeds meer en meer dat de klant ervoor wil betalen, tot aan grote retail partijen aan toe.”

In 2019 won de kweker de Greenovation Award met het Eco-concept, dat het deel van de bollen op pot behelst dat volgens bovenstaande condities geleverd wordt. Het potje, de Bolayo teeltpot, is gemaakt van karton en is gefabriceerd met behulp van een afbreekbare bio-hars. De tray was echter vatbaar voor verbetering, zo vertelt kweker Jeroen van der Vossen. “Planten gaan weg in stapeldozen. Op zoek naar de beste manier om dat te kunnen verpakken hebben we een aantal dingen getest. De ene tray paste net niet lekker, een ander doosje vereiste teveel vouwhandeling. De Eco cliktray paste echter perfect en is snel te vouwen.”

“De kartonnen tray kan een supermarkt wegmalen bij de restverpakkingen, de pulppotten kan de consument in de groenbak doen”, vertelt Frits van Duijn van de leverancier van de tray Van Tuijl. “Net als de teeltpot van Bolayo vindt hij steeds beter zijn weg naar de teler en consument, en soms, zoals in dit geval, juist in combinatie met elkaar.”

Momenteel loopt de handel uitstekend, vertelt Jeroen. Eind vorige week kwam er schot in de zaak en trok de handel aan. “Hoe en langs welke kanalen is een beetje mysterieus, tuincentra zijn niet open en overal in Europa zijn allerlei soorten sancties, maar toch kan de handel het, kennelijk, goed kwijt.”

Van der Vossen is gespecialiseerd in de broei van bollen op pot. Het bedrijf koopt bollen als tulpen, hyacinten en narcissen in en zorgt voor een divers aanbod in verschillende lijnen. Piekseizoen is uiteraard het voorjaar, as we speak worden arrangementen verzonden naar alle hoeken van Europa. De internationale vrouwendag op 8 maart is een van de piekmomenten in het seizoen, met leveringen tot in Rusland aan toe.

Ecoclicktray
Frits van Duijn
E: frits@vth.nl
www.vth.nl 
www.ecoclicktray.nl

JH van der Vossen
Jeroen vd Vossen:
E: jeroen@vdvossen.nl
www.vdvossen.nl 

Bolayo
Rob van Ruiten
www.bolayo.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.