Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlands college akkoord met nieuw instrument voor versterking glastuinbouwgebied

Om Westlandse telers en ook agro gerelateerde bedrijven groeikansen te kunnen blijven geven, is herstructurering van het verouderde glasareaal nodig. Deze week is door het Westlands college hiervoor een verordening aangenomen, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. Er ontstaat door schuiven met glas perspectief voor niet-tuinbouw-functies én herstructurering van de glastuinbouw wordt bevorderd. 

Het gaat om de 'Verordening functie-wijziging niet-tuinbouwfuncties in het glastuinbouwgebied Westland 2021'. Het is voor de gemeente een nieuw instrument om 'het glastuinbouwgebied van Westland te kunnen versterken', zo valt te lezen in de collegebesluiten van week 7. Het instrument geeft aanvulling aan de in 2012 al aangenomen motie 'Compensatiefonds glastuinbouw'. In de jaren nadien kwam het fonds in debatten telkens weer terug.

De verordening maakt het nu mogelijk voor niet-glastuinbouwfuncties om te kunnen intensiveren of uit te breiden onder voorwaarde dat elders functies verdwijnen en/of de kwaliteit van het gebied wordt versterkt. Ook wordt het met het nieuwe instrument makkelijker om ruimtelijke obstakels bij herstructurering van glastuinbouwbedrijven te verplaatsen door toe te staan dat deze objecten elders op een 'aanvaardbare locatie' een nieuwe plek krijgen.