Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelsman Hoveniers, Mastenbroek Bloembollen en Zoontjens Boomprojecten winnen Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2020

Gisteren hebben Engelsman Hoveniers, Mastenbroek Bloembollen en Zoontjens Boomprojecten de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2020 gewonnen. De prijzen zijn uitgereikt door Wim van den Boomen (LTO Nederland), werkgeversvoorzitter van het Stigas bestuur en Math Creemers, directeur Stigas.

Dit jaar ging Stigas op zoek naar bedrijven met mooie voorbeelden van gezond, veilig én met plezier werken, juist nu de sector de invloed van corona ervaart. Bedrijven die ondanks de aanhoudende coronamaatregelen een werkomgeving weten te creëren waarin medewerkers duurzaam veilig, gezond en met plezier kunnen (blijven) werken tot aan hun pensioen. Die samen met hun medewerkers adequate maatregelen tegen coronabesmetting hebben genomen en erin slagen om in deze soms verwarrende tijd goed contact te houden met hun medewerkers.


Engelsman Hoveniers

In dit bijzondere jaar is besloten de prijs aan alle drie de genomineerde bedrijven uit te reiken.

Coronamaatregelen
Engelsman Hoveniers heeft met haar veiligheidsproject ’O o Den’ – een knipoog naar het bekende lied van Harrie Jekkers 20 jaar geleden - een cultuur gecreëerd waarin medewerkers elkaar op een laagdrempelige manier -  via WhatsApp – attenderen op situaties die veiliger kunnen. Dankzij deze werkwijze was het mogelijk de coronamaatregelen effectief door te voeren in het hele bedrijf. Daarnaast biedt het bedrijf medewerkers die het werk fysiek niet meer fulltime aankunnen de mogelijkheid om structureel ook andere werkzaamheden op te pakken.


Zoontjens Boomprojecten en Mastenbroek Bloembollen

Aandacht voor gevaren van stof
Mastenbroek Bloembollen is zich bewust van de gevaren van werken in een stoffige omgeving en installeerde daarom een afzuiginstallatie en werkt met speciale veegmachines. Om coronabesmetting tijdens het hoogseizoen, waarin internationale medewerkers op het bedrijf werken, te voorkomen is er een indrukwekkende plexiglasconstructie geïnstalleerd. Dankzij deze oplossing, gecombineerd met de open collegiale manier van samenwerken – naast je medewerkers staan – is het bedrijf erin geslaagd corona buiten de deur te houden.

Oplossing voor zwaar werk
Zoontjens Boomprojecten is zich bewust van de zwaarte van het boomverzorgingswerk en heeft daarom, in samenspraak met haar medewerkers, gekozen voor een vierdaagse werkweek voor iedereen in het bedrijf. Zo is er voldoende mogelijkheid om van de inspanningen te herstellen en ook om privé leuke dingen te doen. Zo blijft de balans tussen werk en privé goed en houden mensen het werk op een prettige manier vol. Verder is er een goed functionerend registratiesysteem voor (bijna)ongevallen en verbetermogelijkheden dat actief wordt gebruikt. Aan het begin van de coronapandemie zijn er bij Zoontjens heldere afspraken gemaakt over deze extra dimensie aan gezond en veilig werken. De kracht van de herhaling, gecombineerd met een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers, heeft ervoor gezorgd dat de maatregelen in de praktijk ook echt werken.

Klik hier voor een drietal video's, waarin Stigas uit de doeken doet waarom juist zij de prijzen in de wacht hebben gesleept.

Publicatiedatum: