Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einddatum 100% Digitaal schuift op

De einddatum voor 100% Digitaal van 31 maart 2021 schuift op. Na overleg met partijen in de sector concludeert Royal FloraHolland dat de snelheid waarmee men 100% Digitaal wil realiseren, te ambitieus is. Daarnaast ziet het bestuur van de coöperatie dat er bepaalde functionaliteiten in Floriday ontbreken om volledig digitaal te handelen.

"We begrijpen de kritiek en de zorgen in de markt en geven hier gehoor aan. De uitrol van 100% Digitaal is complexer dan wij in november 2020 hebben ingeschat. Om de handel tussen kwekers en kopers volledig te ondersteunen via Floriday, is het onvermijdelijk om de einddatum op te schuiven. De signalen uit de Ledenraad wegen zwaar mee in onze afweging."

De komende weken wordt de vervolgaanpak voor de uitrol van 100% Digitaal nader afgestemd met verschillende partijen in de markt. Dit zijn o.a. de Ledenraad, FPC-voorzitters, de verschillende softwareleveranciers, Blueroots, Plantform (incl. de bloemengroep), SLB (onderdeel van de VGB), VBW en Flora Futura. Doel van deze gesprekken is vast te stellen welke functionaliteiten nog noodzakelijk zijn voor gebruikers om met Floriday te werken en wat zou kunnen worden verbeterd. Op basis van deze gesprekken zal een stappenplan en een tijdlijn worden opgesteld waarin gebruikers en softwareleveranciers voldoende tijd krijgen om Floriday zorgvuldig te implementeren. Ook worden kwekers, kopers, agenten en softwareleveranciers op basis van deze gesprekken uiterlijk eind maart nader geïnformeerd.

Voorlopig verandert er dus niets aan de coulanceregeling en kan men blijven handelen zoals men dat nu doet.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: