Bosman van Zaal installeert geautomatiseerd tulpenteeltsysteem in Japan via Teams

Eind 2020 heeft Bosman Van Zaal een geautomatiseerd tulpen teeltsysteem gerealiseerd voor bloementeler Scentia Inc. in de regio Toyama in Japan. De uitdaging hierbij was om het teeltsysteem op afstand te installeren, aangezien het voor technici van Bosman Van Zaal onmogelijk was om dit op locatie te doen in verband met de Covid-19 maatregelen. Via Teams, WhatsApp, mail en telefoontjes is het complete systeem succesvol geïnstalleerd door de medewerkers van klant Scentia zelf.

Geautomatiseerde teelt voor hoge productiviteit, lage milieubelasting en minder fysieke arbeid
Het teeltsysteem bestaat uit een geautomatiseerd containersysteem en is een uitbreiding van het systeem dat in 2007 door Bosman Van Zaal is geïnstalleerd. "We zijn 14 jaar geleden begonnen met alleen een eenvoudig Bosman Van Zaal containersysteem, dat met de hand verplaatst moest worden", vertelt Hitoshi Ito, eigenaar van Scentia. "Het gaf ons een hoge productiviteit en een lage milieubelasting (minder chemicaliën en minder olie voor verwarming) in vergelijking met de echt ouderwetse stijl die we gewend waren." Twee jaar geleden werd het eerste geautomatiseerde containersysteem met PLC geïnstalleerd. "We zijn 20 keer groter geworden dan 14 jaar geleden en groeien nog steeds! We werken met veel plezier met het Bosman Van Zaal systeem en zullen dat ook blijven doen."

Installatie en inbedrijfstelling volledig onder toezicht via videocall
De installatie én de inbedrijfstelling van het systeem werden begeleid door ingenieurs van Bosman Van Zaal in Aalsmeer via videocalls met de medewerkers van Scentia Inc. ter plaatse. "Dit was van onze kant zeer bevredigend en we zijn erg trots op dit succes in zo'n uitdagende tijd. Het is ook iets wat we in de toekomst vaker zouden willen zien: support engineers achter een scherm in Nederland", aldus Rob Burggraaf, Manager Teeltsystemen bij Bosman Van Zaal. Software als Teams en camera's op locatie kunnen dit bijvoorbeeld mogelijk maken. "De tulpen gingen in week 3 de installatie in. De lokale installatieploeg stond klaar om alles in goede banen te leiden", besluit Rob Burggraaf.

Automatisering maakt werken in de landbouwsector aantrekkelijker voor vrouwen
"Voordat we het geautomatiseerde containersysteem installeerden, duwden onze mannelijke werknemers de containers en plukten onze vrouwelijke werknemers alleen de bloemen. Maar na de installatie van het geautomatiseerde containersysteem is zwaar lichamelijk werk minder vaak nodig en kunnen onze vrouwelijke werknemers spannender werk doen, zoals het toewijzen van de containers." Automatisering in de sector maakt het werk leuker voor vrouwen, meent Hitoshi. "De chef van onze plukhal is een vrouw. Zij is degene die het containersysteem aanstuurt via het touchscreen. Zij bepaalt welke containers er in de hal moeten worden ingehaald, wanneer er moet worden geïrrigeerd en in welk stadium de bloemen moeten worden geplukt. Zonder het geautomatiseerde systeem van Bosman Van Zaal was dit niet gelukt. Ik hoop dat zij de leidende ster wordt voor vrouwen die in Japan in de landbouw werken."

Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4  
1432 DG Aalsmeer
The Netherlands
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven