Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warmte Coöperatie Kralingerpolder groeit met 15 nieuwe leden

Recent is de Warmte Coöperatie Kralingerpolder uitgebreid tot ca. 160 ha glasoppervlak met het toetreden van 15 bedrijven vanuit het naastgelegen gebied Westerlee. Zowel in de gebieden Kralingerpolder en Westerlee is de bodem onvoldoende geschikt voor aardwarmte en dus kijken de tuinders samen met andere partijen naar duurzame warmtebronnen van buiten.

Op bestuursvlak is Gerrie Overgaag van Kwekerij Overgaag inmiddels formeel toegetreden tot het bestuur van de warmtecoöperatie naast de huidige bestuursleden Jacco Besuijen, Patrick Dekker, Willem van der Voort, Mirjam Boekestijn en Marcel van den Berg.

Samen willen de tuinders stappen zetten voor de energietransitie - het ontwikkelen van projecten voor duurzame warmte. Momenteel zijn er drie nieuwe geothermieprojecten in voorbereiding in omliggende gebieden en er wordt een restwarmteleiding vanuit Rotterdam naar Den Haag voorbereid die de komende jaren moet worden aangelegd.

De visie van de warmtecoöperatie is dat door de bundeling een steviger positie wordt verkregen en dit betere kansen geeft voor ambitie van het cluster - het beschikbaar krijgen van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs.

 

Publicatiedatum: