Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rosmarijn Fens nieuwe directeur NABC

De Raad van Toezicht van de Netherlands-African Business Council heeft Rosmarijn Fens benoemd tot nieuwe directeur met Marina Diboma als haar deputy. Fens begint op 1 januari aan haar nieuwe functie. Scheidend directeur Peter de Ruiter blijft als executive adviseur betrokken.

Rosmarijn Fens is geen onbekende: ze werd in juni 2018 als freelancer aangetrokken om NABC’s vlaggenschip evenement Africa Works! te organiseren. Daarna bleef ze voor de organisatie werken en was ze o.a. betrokken bij het versterken van de blue-green sector van NABC, actief als country-expert voor Egypte en betrokken bij het ontwikkelen van de langetermijnstrategie van NABC waaronder het actieplan: ’15 consortia in 15 Afrikaanse focus landen.’ 

De Raad van Toezicht benoemt Fens op basis van haar lange internationale carrière: tussen 1993 en 2017 woonde en werkte ze in diverse landen, zowel in het bedrijfsleven (Curaçao, Argentinië en Zwitserland), in de non-profit sector (WaterAid, Aqua4all) als op Nederlandse diplomatieke posten (Singapore en Miami). De afgelopen jaren reisde ze voor projecten naar Ghana, Malawi en Egypte. Haar jarenlange ervaring met internationale handel en het positioneren van Nederland in het buitenland, haar bekendheid met de Nederlandse en internationale stakeholders, gecombineerd met haar gedrevenheid maken haar de juiste persoon om het roer bij NABC over te nemen.

‘Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar met veel plezier bij NABC gewerkt, het is een prachtige organisatie met een fantastisch team en ik vind het een mooie uitdaging om er nu directeur te worden’ aldus Fens. ‘Ik heb altijd een grote interesse gehad in het versterken van de positie van Nederland in de wereld. Er zijn in Afrika veel uitdagingen die kansen brengen voor het Nederlandse bedrijfsleven, waarbij het uitgangspunt altijd gelijkwaardigheid moet zijn. Zakendoen met impact dus: goed voor Nederland én goed voor Afrika. Nederland heeft Afrika veel te bieden, maar Nederland heeft Afrika net zo goed nodig als andersom. 

De benoeming van Rosmarijn Fens komt op een cruciaal moment voor NABC. De organisatie die van oudsher vooral grote congressen en handelsmissies organiseert heeft door de coronacrisis een nieuw bedrijfsmodel moeten ontwikkelen. Fens: ‘NABC bestaat volgend jaar 75 jaar en dat betekent dat NABC toen al het potentieel van Afrika zag. Dat zagen we toen en dat zien we nog steeds: NABC is klaar voor de volgende 75 jaar.

‘De afgelopen 3 jaar heb ik met veel plezier en enthousiasme de rol van NABC's Managing Director vervuld,’ aldus Peter de Ruiter, die vanaf het begin aangaf zichzelf als een tijdelijke directeur te zien. ‘Samen met mijn fantastische collega's en de vele inspirerende bedrijven uit ons netwerk, hebben we met succes Afrika sterk geprofileerd als een continent met enorm veel potentieel en met #confidence in African business.’ 

De Ruiter heeft in zijn drie jaar sterke relaties gesmeed met de belangrijkste private sector partijen, zoals VNO-NCW, NLinBusiness, FMO en MKB-Nederland. ‘Met de Afrika Strategie voor het Nederlands bedrijfsleven en ons 15/15 plan van aanpak staat NABC klaar om dit potentieel om te zetten in duurzame zakenrelaties met sterke Afrikaanse ventures,’ aldus de Ruiter.

'Ik ben bijzonder verheugd met mijn opvolger Rosmarijn Fens, die met haar deputy Marina Diboma en het NABC-netwerk overtuigend uitvoering zal geven aan de ambities om de handels- en investeringsrelaties met Afrika in dit decennium met 100% te zien groeien.’

Voor meer informatie:
Arne Doornebal
NABC
+31 6 - 23220286
[email protected]  
www.nabc.nl  

Publicatiedatum: