Pligt Professionals realiseert forse stijging arbeidsproductiviteit

Middels een combinatie van hardware in de vorm van nieuwe stektafels en software met de module arbeidsregistratie binnen het Codema SDF softwarepakket, heeft Pligt Professionals een forse stijging in de arbeidsproductiviteit weten te realiseren.

“Het knippen van stekken voor onze potrozen is een arbeidsintensief proces,” aldus Gert-Jan van der Pligt, logistiek manager Pligt Professionals. “Medewerkers knippen handmatig stekken van jonge scheuten. Voorheen bundelde men geknipte stekken op vaste aantallen en turfden deze handmatig. Zo telde men het aantal stekken. Een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. In overleg met CODEM vonden we de oplossing. Speciaal voor ons ontwikkelde men stektafels, waarbij de mogelijkheid is ingebouwd om met behulp van een laser automatisch stekken te tellen. Dat, in combinatie met slimme software voor arbeidsregistratie, levert een fors aantal geknipte stek op van 1.200 naar 2.000 stekken per uur.”

Arbeidsmodule: bewezen softwaresysteem
Inmiddels werkt Pligt Professionals al 2 jaar met de stektafels en de arbeidsregistratiemodule van het softwarepakket Codema SDF. Concrete cijfers bewijzen de toegevoegde waarde van deze manier van sturing. “Wij wilden meer met arbeid doen vanwege de hoogte van de kostenpost arbeid. Inmiddels is voldoende ervaring opgebouwd en data beschikbaar, om te concluderen dat dit systeem voor ons werkt. De arbeidsregistratiemodule geeft ons betrouwbare en gedetailleerde informatie om op te sturen. Aan de hand van aantallen verkocht product, maak ik oppotschema’s en weet ik de hoeveelheid stek we moeten knippen. Deze aantallen in relatie tot het aantal stek dat we per uur knippen, zorgen ervoor dat ik personeel efficiënt kan inplannen.”

Medewerkers maken het verschil
Naast de arbeidsregistratiemodule van het Codema SDF softwarepakket, maakt Pligt Professionals ook gebruik van de verkoopmodule. De verkoopmodule ondersteunt allerlei handelingen rondom het verkoopproces. Van oppotten tot inpakken voor verzending. Slimme software is op een bedrijf zoals Pligt Professionals met een hoog gehalte van automatisering, niet meer weg te denken. “Maar de medewerkers op ons bedrijf, onze professionals, zij maken het verschil. Wat we ook doen of besluiten, onze acties komen altijd voort uit maar één overtuiging: van betekenis zijn voor onze klant, de consument en onze eigen mensen.”

Vierde generatie ‘professionals’
Gert-Jan van der Pligt behoort tot de vierde generatie van het dynamisch familiebedrijf, waarvan de historie teruggaat tot begin 1900. Anno 2020 bestaat het bedrijf uit drie moderne kwekerijen op 11 hectare kasoppervlakte: de vestiging in Heinenoord en de vestigingen Heenweg en Maasdijk in ’s-Gravenzande. Op deze kwekerijen past men nieuwe en hoogwaardige technieken toe om productieprocessen te stroomlijnen en producten van topkwaliteit te kweken.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.