Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Buysman Kruiden maakt zich op voor kerstdrukte

"Onze omzet heeft flink geplust, met afzet aan retail en tuincentra zaten we aan de goede kant"

Tholen - Bij Buysman Kruiden in Andijk maken ze zich op voor de Kerstdrukte. "Door Corona eten alle mensen thuis. Dat zorgde dit jaar voor een forse omzetplus en van onze supermarktklanten krijgen we nu al prognoses door dat ze met Kerst weer 20% meer verwachten af te zetten", vertelt Piet Buysman.

"Ons voordeel is dat we voornamelijk verse kruiden leveren aan supermarkten en tuincentra. Beide kanalen hebben flink geplust. We hebben maar een enkele horecaklant en die vraag zagen we dan ook gelijk hard teruglopen", vertelt Piet. "Bij ons heeft de afzet dus een flinke boost gehad. Maar we hopen natuurlijk dat Corona snel de wereld uit gaat. Je kunt nu wel geld verdienen, maar je kunt het toch niet opmaken. Aan de prijszetting hebben we ook niets veranderd, je gaat toch voor een langetermijn relatie met je klanten."

"Onze hardlopers zijn basilicum, munt en bieslook, aangevuld met peterselie en koriander, maar die maken eigenlijk al jaren de top-5 uit", vertelt de teler. "We leveren alleen gangbare kruiden. We hebben de afgelopen twee jaar proeven gedaan met biologische teelt in een aparte kas, waardoor we de teelten goed konden vergelijken. De teelt vormde het probleem niet, maar de houdbaarheid van de biologische kruiden in de wintermaanden was aanzienlijk minder. Vandaar dat we ermee zijn gestopt."

Buysman Kruiden - de Y in de naam werd ooit per abuis geregistreerd bij de Kamer van Koophandel - kan met recht een familiebedrijf worden genoemd. Inmiddels teelt het bedrijf alweer dertig jaar kruiden en staan er met Piet, Vok, Jos, Louis, Erik, Mark en Jeroen en Paul Buijsman een vader, drie neven en hun vier zoons aan het roer. "Wij horen tot de vier ouwetjes, de vier jongens moeten het straks overnemen", lacht Piet.

Het bedrijf loopt graag voorop in de technologische ontwikkelingen. Zo teelt het bedrijf al dertig jaar bieslook via vertical farming. Ook hangen er alweer 15 jaar Ledlampen boven de potkruiden van het familiebedrijf. "Momenteel zijn we een nieuw soort Ledverlichting aan het testen, met wit licht. Dat is een hele andere benadering, maar de resultaten zijn positief en we zien dat het een heel ander gewas geeft", vertelt Piet. De nieuwste ontwikkeling is dat het bedrijf bezig is om te stoken op waterstof. "Onze ketel is er al geschikt voor, nu moeten we nog waterstof gaan maken. Ik geloof er helemaal in. We moeten toch wat met die CO2-uitstoot. Dan kun je maar beter voorop lopen!"

Voor meer informatie:
Buysman Kruiden
Kadijkweg 41
1619 PJ Andijk
Tel: 0228-597161
[email protected]
www.buysmankruiden.nl