Platform Duurzame Handel verder als Sustainable Suppliers

De deelnemers van het Platform Duurzame Handel Bloembollen en Vaste planten gaan per 1 januari 2021 onder een nieuwe naam verder als stichting. De nieuwe naam is Sustainable Suppliers of Horticultural Quality Products. Met deze stap wordt de groep geïnstitutionaliseerd en kunnen de deelnemers zich met een logo in de markt onderscheiden.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen die retailers, de markt en de samenleving stellen, hebben de deelnemers ambities op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Sinds enkele jaren voert BQ Support bij voorjaars- en zomerbloeiers van bloembollen ‘mystery shopping’ uit. Onder de nieuwe stichting wordt dit voortgezet. Focus ligt hierbij op bloeibaarheid en soortechtheid. Na elke ronde bekijken de deelnemers welke verbeteringen mogelijk zijn om de kwaliteit van de door de deelnemers verhandelde producten verder te verbeteren.

Bewustwording
De deelnemende handelsbedrijven hebben zichzelf tot doel gesteld om gecertificeerd te zijn volgens MPS-Florimark Good Trade Practice (MPS-GTP) of een minimaal vergelijkbaar certificaat. Voor wat betreft in Nederland gekweekte producten is de ambitie om in 2024 uitsluitend nog gecertificeerde producten te verhandelen. Een van de speerpunten van de Sustainable Suppliers is dan ook zorgen voor bewustwording bij producenten dat certificering en must is geworden. De groep bestaat op dit moment uit 21 deelnemers die actief zijn in bloembollen, vaste planten, bolbloemen en bollen in pot. De aansluiting bij MPS, GLOBALG.A.P. en On the way to PlanetProof in deze deelsectoren neemt nog steeds toe.

Meer informatie staat op www.sustainablesuppliers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.