Logistiek dienstverlener kiest voor nieuwbouw

AFL Barendrecht doet voorreservering van 2,2 hectare op Nieuw Reijerwaard

Algemeen directeur Eric Barendrecht van AFL Barendrecht en Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, hebben een overeenkomst ondertekend voor de voorreservering van een perceel van ruim 2,2 hectare (22.245 m²) op Nieuw Reijerwaard.


Oprichter Alex en algemeen directeur Eric Barendrecht van AFL Barendrecht met Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR).

Voormalig grossier Veiling Zwijndrecht
De Firma Barendrecht is opgericht in 1971 door dhr. AFL Barendrecht. "Mijn vader is begonnen als grossier in groenten en fruit op de veiling van Zwijndrecht. Vanuit Zwijndrecht zijn we meeverhuisd naar het handelscentrum ZHZ in Barendrecht, waar de activiteiten zijn uitgebreid naar de AGF-im en export. Rond de eeuwwisseling zijn we van grossier/importeur/exporteur langzaam overgegaan naar de logistieke dienstverlening in AGF", vertelt Eric.

"Op dat moment deden we opslag van groenten en fruit en zijn we ook gestart met het AGF-transport. We zijn begonnen met twee vrachtwagens en inmiddels uitgegroeid naar een personeelsbestand van 45 collega's en 25 trekkende eenheden. In 2008 hebben we het containertransport ter hand genomen naast onze onze conventionele transporten om ook daar onze klanten van te voorzien. Momenteel werken we in het transport ook veel met charters, hetzij voor de conventionele vrachten dan wel containertransporten."

Geen uitbreidingsmogelijkheden op het Oosteinde
"In 2008 moesten we de drie loodsen op het handelscentrum verlaten en zijn we van daaruit verhuisd naar het Oosteinde in Barendrecht. Hier zijn we de afgelopen twaalf jaar zo gegroeid, dan we onze activiteiten niet meer konden uitbreiden. Vandaar dat de keus op Nieuw Reijerwaard is gevallen om daar onze logistieke activiteiten uit te breiden en onze klanten beter van dienst te kunnen zijn."

Op Nieuw Reijerwaard bouwt het bedrijf een bedrijfsgebouw met parkeerplaatsen. Het gebouw zal eind 2022 in gebruik worden genomen. Gert-Jan Metselaar: “We zijn heel blij met de interesse van AFL Barendrecht voor Nieuw Reijerwaard. We bieden voor veel bedrijven uit de regio ruimte voor benodigde uitbreiding. Zeker bedrijven binnen de AGF-logistiek zijn hier van harte welkom!”

Voor meer informatie:
Alex / Eric Barendrecht
A.F.L. Barendrecht B.V.
Oosteinde 5
2991 LG Barendrecht
Tel: (+31)0180-614700
Eric@aflbarendrecht.nl 

Astrid Aarts
Nieuw Reijerwaard
aarts@nieuwreijerwaard.eu
www.nieuwreijerwaard.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.