Holland Scherming recyclet driekwart bestaande componenten

Kas Seven Orchids grondig gerenoveerd

Waarom nieuw bouwen als een bestaande kas óók compleet naar wens is in te vullen en uiteindelijk goedkoper blijkt te zijn? Het is een vraag die steeds actueler wordt bij telers. Nieuwbouwlocaties zijn schaars, vergunningentrajecten duren lang. Ook Seven Orchids koos voor de praktische variant. Een bestaande paprikakas van bijna zes hectare werd van binnen grondig verbouwd. Holland Scherming installeerde de scherming voor de 24 afdelingen die het bedrijf telt. Mét gebruikmaking van ruim driekwart van de bestaande componenten.

Omvangrijk renovatieproject
Zeven en een halve hectare. Met die oppervlakte is Seven Orchids de grootste cymbidiumkweker van het land. De orchideeën worden geteeld op twee locaties, in Bergschenhoek en sinds 2019 in Bleiswijk. In die laatste kas is er niets wat nog herinnert aan een vorig leven, toen er tien jaar lang paprika’s werden geteeld. De kas was nog up-to-date, maar niet geschikt voor de veeleisende cymbidiumteelt. Daarom is de kas compleet leeggehaald voor een rigoureuze ombouw. Het opdelen van de scherminstallaties maakte deel uit van het omvangrijke renovatieproject.

Hergebruik bestaande componenten
Door het plaatsen van nieuwe binnenwanden is de kas van één grote ruimte opgedeeld in 12 afdelingen. Ook de scherminstallaties zijn opnieuw verdeeld, van 9 naar 24 stuks. De ‘renovatie’ kwam eigenlijk neer op een geheel nieuwe installatie, maar dan wel met gebruikmaking van nagenoeg alle bestaande componenten. Sales manager Barry Roessen: ‘Die componenten waren niet van ons, maar van een andere schermleverancier. We vonden het echter kapitaalvernietiging om componenten die nog in goede staat zijn te vervangen door eigen onderdelen. Uiteindelijk is bijna tachtig procent van alle onderdelen hergebruikt.’

Overleg met kassenbouwer
In goed overleg met kassenbouwer Technokas, verantwoordelijk voor de verwarming en kasaanpassingen, is de kas gereed gemaakt voor de ‘nieuwe’ scherminstallatie. Die bestaat uit dubbele schermen (een energie- en zonweringsdoek) met een optimale afdichting om energielekken te voorkomen. Rondom de kas zijn nieuwe rolgevels aangebracht. Het resultaat is een ‘refurbished’ kas, die aan alle moderne eisen voldoet én sneller en voordeliger is gerealiseerd. Dat maakt renovatie tot een aantrekkelijke optie.


Voor meer informatie:
Holland Scherming
Honderdland 30
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174-516180
www.hollandscherming.nl

 

Seven Orchids
Warmoeziersweg 38
2661 EH Bergschenhoek

Violierenweg 20,
2665 LM Bleiswijk
E: info@sevenorchids.nl
www.sevenorchids.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.