DFG gaat participeren in productie

DFG gaat kwekers financieel ondersteunen. Dat vertelt directeur Marco van Zijverden in een interview met het Financieel Dagblad. ‘We hebben gekeken welke productgroepen en kwekers we aan ons willen binden [...] Daarbij gaan we ook participeren in productie, daar zal ik niet omheen draaien.’

De voorman - nog een paar weken, dan volgt Jan van Dam hem op - zou m.n. doelen op tulpenkwekers in NL en snijbloemenkwekers in Afrika. Die laatsten zouden mogelijk aan DFG gebonden kunnen worden middels kredieten ('hier is geld lenen goedkoop, in Kenia betaal je minstens 10% rente'), en ook middels langjarige contracten.

Marco van Zijverden en Jan van Dam, eerder deze maand bij de uitreiking van de Big Thank You Award, de coronavariant van de jaarlijkse Dutch Flower Awards

Lees hier het gesprek met Van Zijverden in het FD, waarin hij ook ingaat op de samenwerking tussen Waterdrinker en de DFG bedrijven OZ Planten, Hamiplant onder Dutch Plant Group van afgelopen week en (zijn/de) groeiambities in Amerika.

Tevens vandaag en in dezelfde krant een tweede artikel over Marco van Zijverden, waarin de man terugblikt op zijn carrière, op coronajaar 2020, en op zijn visie op de markt van morgen (waarin er bijvoorbeeld niet meer 's ochtends vroeg geveild wordt, wat met name gunstig is voor het 'toptalent' dat dan niet meer om 4 uur het bed uit hoeft).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.