aanvragen tussen 7 december 2020 en 12 februari 2021

Provincie Limburg stelt subsidie open voor duurzame investeringen jonge landbouwers en tuinders

Jonge landbouwers en tuinders kunnen tussen 7 december 2020 en 12 februari 2021 een subsidie aanvragen voor fysieke investeringen in de verduurzaming van hun agrarische onderneming. Deze subsidie maakt onderdeel uit van de 'Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 Provincie Limburg' en is aan te vragen voor zaken als waterzuiveringsapparatuur, grondbewerkingsmachines, warmtewisselaars, of bijvoorbeeld het plaatsen van gehard glas om kassen sterker te maken.

Verduurzaming
Dit is de zesde openstelling van de Verordening Jonge landbouwers binnen POP3. Het doel is om jonge boeren na bedrijfsovername te steunen bij verduurzaming van hun bedrijven in de vorm van het plegen van bepaalde typen investeringen. Met de investeringen wordt een bijdrage geleverd aan een verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks-en of diergezondheid, landschap, ruimtelijke kwaliteit of biodiversiteit.

Voorbeelden van dergelijke investeringen zijn zonnepanelen, een mechanische mestscheidingsinstallatie, voorzieningen voor weidegang, elektrische voertuigen of een potafdekinstallatie. De volledige lijst van subsidiabele voorzieningen en overige voorwaarden en verplichtingen is hier te lezen.

Aanvragen
Het aanvragen van deze subsidie kan vanaf 7 december 2020 (9:00 uur) tot en met 12 februari 2021 (17:00 uur) via een digitaal aanvraagformulier. Dat zal via de website van Provincie Limburg te zijner tijd beschikbaar worden gesteld.

bron & foto: www.kiempunt-limburg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.