Nieuwe fractioneringslijn Klasmann-Deilmann Benelux

Onlangs is bij Klasmann-Deilmann Benelux in Schiedam de nieuwe fractioneringslijn voor het verwerken van veenturven in bedrijf gesteld door Bas Treffers, directeur productie bij Klasmann Deilmann Benelux.


Artist impression nieuwe fractioneringslijn Klasmann-Deilmann Benelux

Een fractioneringslijn wordt gebruikt om veenturven te verwerken tot fracties. Deze veenfracties zijn een belangrijk onderdeel van substraten voor bijvoorbeeld de boomkwekerij en potplantenen. De nieuwe lijn past een snijtechniek toe in plaats van een breektechniek, waardoor de fracties een uniforme maat verkrijgen, resulterend in een nog homogenere samenstelling van de Klasmann-Deilmann substraten.

De nieuwe techniek leidt eveneens tot een hogere productie, zodat ook beter ingespeeld kan worden op de toenemende vraag van kwalitatief hoogstaand substraat.


Bas Treffers

Het concept van de fractioneringslijn op de locatie Schiedam is de eerste in zijn soort. De ontwikkeling van deze lijn is op basis van de wensen van Klasmann Deilmann Benelux ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met Vertegaal Machine Bouw. De nieuwe fractioneringslijn maakt deel uit van het masterplan Schiedam. "Daarin staan groei, innovatie en duurzaamheid centraal", aldus Treffers.

Voor meer informatie: 
Klasmann-Deilmann 
www.klasmann-deilmann.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.