Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nominatie Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Glastuinbouw Bommelerwaard geprezen voor efficiënt beleid tuinbouwherstructurering

Samen met 19 andere projecten in Nederland is de tuinbouwherstructurering in de Bommelerwaard genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit. De Provincie Gelderland reikt deze prijs tweejaarlijks uit aan projecten die een bijdrage leveren aan de grote veranderingsopgaven van dit moment. Stemmen kan tot 14 december a.s. via www.gelderland.nl/gprk2020-stemmen

Met de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit bevordert de provincie de dialoog over hoe we onze eigen leefomgeving inrichten en of we daar goed in slagen. Koesteren, behouden, versterken of vernieuwen we onze ruimtelijke kwaliteit? Over kwaliteit kunnen we lang discussiëren, maar kwaliteit moet je vooral laten zien. Waar in Gelderland zijn mooie projecten gerealiseerd?

Brede blik op ruimte
Dit jaar heeft de Gelderse prijs het thema ’Brede blik op ruimte’. Centraal staan de ambities (veranderopgaven) die nu spelen:

•             Energietransitie
•             Klimaatadaptatie
•             Circulaire economie
•             Biodiversiteit
•             Bereikbaarheid
•             Economisch vestigingsklimaat
•             Goed en gezond woon- en leefklimaat.

Al deze opgaven doen een groot beroep op de ruimte in Gelderland. Bij deze prijs gaat het om projecten die bijdragen aan meerdere van deze ambities.

People, planet en profit centraal
Binnen de tuinbouwherstructurering komen meerdere ambities uit de omgevingsvisie samen: de concentratie van de toekomstbestendige tuinbouw zorgt voor een beter economisch klimaat voor ondernemers, de verkeersveiligheid voor inwoners en bereikbaarheid van de tuinbouwbedrijven is verbeterd en het is aangenamer wonen in de Bommelerwaard (meer groen en open ruimte).

Duurzaamheid
Integraal is het thema duurzaamheid opgepakt met verschillende partijen (waaronder ondernemers) binnen de herstructurering en is de eerste collectieve tuinbouwafvalwaterzuivering van Nederland gerealiseerd, waardoor er geen lozing op oppervlaktewater plaatsvindt! Ook duurzame energie staat hoog op de agenda. Er is een Duurzaamheidsplatform als verbindende ontmoetingsplaats voor alle relevante stakeholders met als doel elkaar te informeren en waar mogelijk te (helpen) initiëren en faciliteren.

bron: phtb.nl 

Publicatiedatum: