"waar een kaartje is, zijn plannen"

Verzet tegen extra glastuinbouw Dinteloord en Steenbergen

Tholen - Plannen voor extra kassen ten zuiden van de Noordlangeweg in Dinteloord en ten westen van Steenbergen hebben geleid tot protesten bij de lokale bevolking en politiek. Donderdag staan de plannen en de protesten op de agenda in de gemeenteraad van Steenbergen. De verantwoordelijk wethouder van de Brabantse gemeente gaf al te kennen dat het om 'een misverstand gaat'. 

Dinteloord
In Dinteloord is aanleiding voor de protesten het uitlekken van een kaartje met daarop ruimte voor kassen ten zuiden van de Noordlangeweg, aan de overkant van het huidige glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland. Uit eerdere politieke afspraken zou blijken dat er 'onder geen voorwaarden' glastuinbouw in het gebied zou mogen komen.

Steenbergen
In Steenbergen zou het gaan om ruim vijftig hectare glastuinbouw ten westen van de stad. In de Steenbergse Bode en BN De Stem lieten de actievoerders vorige week al van zich horen. Zo zijn flyers verspreid en zijn er handtekeningen opgehaald door de Actiegroep Steenbergen. Zij noemen de plannen in Steenbergen 'gestoord'. 

In Steenbergen gaat het om een projectontwikkelaar, een lokale tuinder en landbouwers die de handen ineen hebben geslagen om het gebied tussen de Drielindekesdijk, Aanwas, Ligneweg en Westlandse Langeweg naar een glastuinbouwgebied om te vormen. Eerdere politieke afspraken zouden hier ruimte voor bieden, al zouden alleen bestaande lokale bedrijven zich er mogen vestigen als zij willen groeien.  

De actievoerders willen vooral duidelijkheid. "De onrust blijft. Waar een kaartje is, zijn plannen."

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.