Seqso en Innoveins Seed Solutions gaan samenwerking aan op het karakteriseren van zaden

Fred Hugen (directeur SeQso B.V) en Niels Peeters (directeur Innoveins Seed solutions B.V.) hebben een samenwerkingsovereenkomst en het koopcontract voor het gebruik en doorontwikkeling van de iXeed DataCollector getekend. Het is een high-tech machine die door middel van camera’s unieke parameters aan zaden kan meten die een indicator kunnen zijn voor de kwaliteit van (zaai)zaden.

"Met deze technologie kan men de zaadkwaliteit voorspellen voordat het zaadje de grond in gaat aan de hand van röntgen, rgb, NIR/VIS hyperspectraal en chlorofylfluorescentie beeldvorming", vertelt Niels.

Van glasgewassen naar buiten
De technologie is ook interessant zaden met glastuinbouwtoepassing, zoals tomatenzaad. "Vaak zijn deze technologieën als eerste toegankelijk voor glasgroentegewassen door de hoge waarde van het zaad en hoge markteisen door de efficiëntievraag van telers. Eén sensor die in de iXeed DataCollector zit, is op basis van X-ray. Deze technologie wordt al voor Nederlandse tomatenzaden gebruikt om partijen te optimaliseren door in het zaad en dus naar het embryo te kijken. De andere technologieën zijn nieuw maar hebben daarom ook  zeker potentie voor deze gewassen", legt Niels uit.

SeQso is een producent van machines voor het sorteren, verzaaien en analyseren van zaden. Innoveins Seed solutions is een Limburgs bedrijf dat in opdracht van bedrijven en multinationals in de gewasbescherming en zaadindustrie onderzoek uitvoert naar
zaadbehandelingen in land en tuinbouw zaden.

Zowel Fred als Niels geven aan dat de samenwerking door de combinatie van technologische kennis met plant of zaadtechnische kennis sterk is, en ze klanten volledige ondersteuning in onderzoeksprocessen op de karakterisering van zaden kunnen gaan bieden. Het project is mede gefinancierd door de provincie Limburg.

Voor meer informatie: 
Innoveins Seed Solutions 
Niels Peeters
niels.peeters@innoveinsseedsolutions.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.