Gert Jan Valstar, Stars Plant

"Met nieuwe teeltvloer en zaailijn kunnen we er écht tegenaan"

Tholen - Stars Plant heeft zich sinds begin dit jaar volledig toegelegd op de vermeerdering van snijbloemen. Om dat mogelijk te maken, moesten er echter wel een aantal dingen gebeuren, zowel in de praktische bedrijfsvoering als in de bezetting.

De nieuwe zaailijn van Flier Systems

Met het aantrekken van de heren Nic Straathof en Henk Leenheer werd in het stukje kennis en kunde voldaan, maar de tuin zelf ontbrak het nog aan een tweetal zaken, zo vertelt Gert Jan Valstar: een goede teeltvloer en een extra zaailijn.

Jonge planten in wording

Voor wat betreft de vloer volstond een belletje met Houdjik den Boer. Deze was goed twee jaar geleden al eens langsgekomen om de helft van de tuin van een mooie basaltvloer te voorzien. Dit type vloer heeft een goede drainage en garandeert dat planten niet in het water staan. Sinds vorige maand is ook de rest van de tuin, in zijn geheel ruim anderhalve hectare, voorzien van dit type teeltvloer.

Tray in de nieuwe zaaimachine van Flier Systems

Tot slot gaat het opkweken van luttele miljoenen plantjes niet vanzelf. Hiertoe bewijst een zaailijn van Flier Systems sinds jaar en dag trouwe dienst, maar omdat de nieuwe strategie vraagt om flink meer capaciteit moest deze worden uitgebreid. Met de nieuwe machine is deze dan ook meer dan verdubbeld.

Vooralsnog worden er ook nog wat potplanten geteeld als er ruimte is

"Deze nieuwe machine werd twee weken geleden geïnstalleerd en daarmee zijn we, in elk geval voor nu, écht klaar om de komende jaren te knallen."

Hieronder nog enkele foto's waarop te zien is hoe de vloer wordt aangelegd:

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen

www.stars-plant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven