Stars-Plant focust volledig op opkweek snijbloemen

Tholen - Afgelopen jaar constateerde Stars-Plant al meer ruimte nodig te hebben voor de opkweek, omdat ze in maart voor de rest van het jaar al helemaal volgeboekt waren. Goede relaties met klanten, een goed product, een steeds groter wordend assortiment en bovendien wat ruimte in de markt om te groeien waren naar eigen zeggen de belangrijkste redenen om de knoop door te hakken en zich volledig te gaan concentreren op de opkweek van snijbloemen.

Aanvankelijk was het plan hiervoor 2000m2 snijbloementeelt in te ruilen, maar omdat de familie Valstar dan in no-time opnieuw tegen ruimtegebrek aan zou lopen, werd dus besloten de gehele snijbloementeelt, die op de kwekerij ongeveer 1 hectare beslaat, hiervoor in te ruilen.

 


Nic Straathof en Henk Leenheer 

Daarbij komt nog het gegeven, dat Stars-Plants de nodige extra mankracht aan zich heeft weten binden. Nic Straathof (oud vertegenwoordiger van Globe Plant) komt in dienst en brengt veel ervaring in en ook Henk Leenheer is, na enige tijd in de groenten te hebben rond gelopen, weer terug in de snijbloemen.

Gert-Jan Valstar, die tot nog toe de verkoop grotendeels voor zijn rekening nam, zal nu meer op kantoor zijn en zich specifiek op de Europese markt focussen. “De opkweek groeide de laatste jaren gestaag en had sowieso al meer focus nodig. Met alle veranderingen in de markt en de extra vraag die we krijgen, hebben we meer mensen op het kantoor en in het veld nodig. Dat hebben we zo netjes opgelost. Daarbij kunnen we, nu we stoppen met de snijbloemen, ons nog meer gaan focussen op de kwaliteit van ons product.”

 

Voor meer informatie:
Stars-Plant
Maarten van Rossumweg 37
5307 HC Poederoijen

Henk Leenheer: 0639702808
Nic Straathof: 0643359111
Gert-Jan Valstar: 0647323239

www.stars-plant.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven