Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"toepassing op bassin mooie hersenkraker"

Marktintroductie Tank Level Indicator smaakt naar meer voor Aad Verduijn

Tholen - In mei introduceerde Aad Verduijn de Tank Level Indicator. Eigenlijk het allereerste product uit de koker van Avecon, een bedrijf waarmee Aad sinds 2006 tot nu toe vooral zijn diensten op de markt zet.

Het was daarom spannend om te zien hoe de markt ging reageren op een fysiek product, gemaakt en bedacht in Maasdijk. "Positief, gelukkig", vertelt Aad ruim twee maanden later. "Ik ben heel blij met mijn 'kindje', waardoor ik ook alweer nieuwe plannen heb ontwikkeld."


Aad Verduijn en Kees Bervoets van Bervoets Voogt, een montagebedrijf voor elektro- en watertechnische installaties

Simpel maar doeltreffend
Het plan om een waterniveaumeter te ontwikkelen voor in silo's ontstond simpelweg door rond te lopen in de sector en om zich heen te kijken, vertelt Aad. "Je ziet dingen en mogelijkheden en dan ga je praten met klanten, leveranciers, installateurs. Vervolgens krijg je commentaar en weer nieuwe ideeën en zo vormt zich dan uiteindelijk een product."

Dat product is in feite vrij simpel en dat was ook precies wat Aad voor ogen had zonder op kwaliteit te besparen. Het principe is gebaseerd op een drijver in de silo en een indicator aan de buitenzijde van de silo die met een stevig koord aan elkaar zijn verbonden. Met behulp van twee slimme koordgeleiders geeft de indicator de werkelijke inhoud van de silo duidelijk aan. 

Bij Kees Bervoets werd aangeklopt om het concept te finetunen. "Wie heeft er meer verstand van watersilo's dan hij", stelt Aad een retorische vraag. "Met de input van Kees en zijn team heb ik nog enkele verbeteringen doorgevoerd op mijn basisconcept."

Katrollen als 'geheim'
Zo werd een transparante buis om het koord heen gebouwd. "Dit beschermt de indicator." Om condens te voorkomen, werd daarbij aan de onderkant vijf centimeter afgezaagd om condensvorming te voorkomen. "Simpele oplossingen, die het product wel weer gebruiksvriendelijker en beter maken. Zo is ook gebruik gemaakt van drijf- of anti-algafdekzeil op een silo geen probleem, omdat wij met een simpel koord werken."

Alles is van kunststof gemaakt, waarbij de katrollen in de 'knieën' het 'geheim' zijn. "Hierdoor loopt het koord soepel zonder snel te slijten bij het op en neer gaan van het waterniveau. Dat mag iedereen best weten, namaken van een in de basis eenvoudig systeem kan ik toch niet tegenhouden."

Eén blik op de silo is genoeg
Ten opzichte van elektronische niveaumeeting via cloudoplossingen of via de procescomputer is de Tank Level Indicator goedkoper in aanschaf. "Daarmee is het interessant voor internationale telers die nog niet zo enorm technisch geavanceerd zijn, maar zeker ook voor Nederlandse telers die gewoon simpel met één blik het waterniveau willen zien. Anders dan bij de huidige meetsystemen loopt de indicator precies gelijk aan het waterniveau en is geen rekensom of omrekenen meer nodig. Al meerdere, ook Nederlandse, telers hebben er een geïnstalleerd." 

Of laten installeren, door installateurs zoals Kees. Die noemt het product 'helemaal goud'. "Alles is heel eenvoudig te monteren door het complete pakket met de juiste montagematerialen en een goede handleiding. Wij hebben de indicator al op verschillende merken tanks zonder problemen gemonteerd."

Bassin
Toepassing van de Tank Level Indicator in een gegraven waterbassin is de volgende stap. "Omdat een bassin altijd dieper is dan dat het bassin boven het maaiveld uitsteekt, moet ik nog een oplossing bedenken voor het meten van het deel onder het maaiveld. Een mooie hersenkraker." 

Voor meer informatie:
Avecon Horti Expertise
info@avecon.nl 
www.avecon.nl