Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wiebes kijkt naar zorgen mkb over kosten verduurzaming

Het kabinet wil met Nederland in 2030 naar 49 procent CO2-reductie. Ook het midden- en kleinbedrijf moet dan mee, maar ondernemers maken zich zorgen om de kosten die dat met zich meebrengt. Reden voor minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om te kijken naar financiering van die beoogde verduurzaming. 

De verduurzaming van een gebouw of het wagenpark vergt vaak aanzienlijke bedragen die ondernemers niet zomaar zelf op tafel kunnen leggen, weet ook Wiebes. En als zij die middelen wel kunnen vrijmaken, vragen de primaire bedrijfsactiviteiten minstens evenveel financiƫle aandacht.

Dat zegt volgens Wiebes echter niet dat de investeringen in verduurzaming per definitie onaantrekkelijk zijn, immers: wie de investering over langere tijd kan uitsmeren, met de juiste financiering, kan de energierekening al direct zien dalen. Het betekent wel dat er nadrukkelijker gekeken moet worden naar het achterliggende financieringsvraagstuk.

Lees hier meer en bekijk de infographic 'Wat betekent het Klimaatakkoord voor mijn mkb-bedrijf?'

Publicatiedatum: