Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeroen van Vliet, Flexotels

“Flexibele slaapaccommodatie al bijna uitverkocht voor plukseizoen appelen en peren”

Tholen – Het nieuwe seizoen voor de pluk en oogst in West-Europa staat voor de deur en daarvoor zijn veel handjes nodig. Veel arbeidsmigranten, die bij de telers komen werken, wordt vaak onderdak geboden in grauwe wooncomplexen, meestal op een paar kilometer van de werkplek verwijderd. Een paar jaar geleden bedacht Flexotels dat ze ook slaapaccommodatie konden aanbieden op het terrein van de fruitteler zelf. Daar bleek interesse voor te zijn vanuit de sector. “We krijgen veel aanvragen binnen voor onze slaapaccommodaties,” vertelt Jeroen van Vliet van Flexotels. “Vooral in de maand augustus gaat het snel en zitten we al bijna vol. Het succes is denk ik vooral te danken omdat de teler er geen omkijken meer naar heeft, wij regelen alles voor hem.”

"Het heeft steeds meer weg van een tiny house"

De slaapplekken van Flexotels bestaan uit kleine inklapbare woonunits die hierdoor makkelijk te vervoeren zijn waardoor het bedrijf snel en flexibel huisvesting kan regelen bij zijn klanten. “De slaapaccommodaties zijn uitgerust voor meestal twee personen. Vaak gaat het dan om stelletjes waarmee ze privacy is gegund. Sommige units zijn uitgerust met een toilet en douche en we hebben er ook met een keukenblok erin. Het begint dus steeds meer weg te hebben van een tiny house.”

Jeroen merkte vorig jaar al op bij telers dat ze de voorkeur hebben om hun personeel een plaatsje te geven op hun eigen terrein en het coronavirus geeft deze ontwikkeling nog een extra impuls. “Zo weten telers zeker dat hun personeel niet in bijvoorbeeld een complex verblijven waar ook arbeiders uit andere sectoren wonen en je vermindert het risico van een besmetting in het transport naar de locatie toe want dat is met huisvesting op eigen terrein niet eens meer nodig. Je beperkt daarmee de risico’s aanzienlijk in deze vreemde tijden.”

Ander model

Op het moment zijn het vooral de telers van zachtfruit en de bloemenkwekers die gebruik maken van de flexibele huisvesting. “Ze staan 12 tot 16 weken op het terrein bij onze klanten voordat ze verder gaan naar de appel- en perentelers voor het oogstseizoen rond juli/augustus,” vertelt Jeroen. “Bij de laatste categorie bedienen we een redelijk vaste klantengroep maar we zien dat zij kiezen voor zekerheid in die periode en dat ze in ieder geval hun huisvesting op orde hebben.” 

De slaapaccommodatie van Flexotels op het terrein van een teler

Omdat Jeroen vindt dat een ondernemer vooral moet kunnen ondernemen, zorgt Flexotels dat ze in ieder geval bij de slaapaccommodaties geen enkel omkijken meer hebben. “Wij regelen alles voor ze van het plaatsen van de units en aansluiting op elektriciteit en water tot schoon linnen en beddengoed. Na gebruik worden de units ook van boven tot onder gereinigd voordat ze naar de volgende klant gaan. Onze klanten waarderen vooral de snelheid en flexibiliteit waarmee wij deze accommodaties kunnen aanbieden. Onze flexibiliteit is wel bewezen in deze tijden toen sommige klanten meer units wilden hebben om hun personeel beter te kunnen spreiden.”

Voor meer informatie:
Jeroen van Vliet
Flexotels
Zessprong 14
5684 NV Best
+31 (0)499-216060
sales@flexotels.com 
www.flexotels.com/nl