Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantion krijgt windmolen van maximaal 135 meter

Er wordt een volgende stap gezet voor een windmolen op het terrein van Plantion in Ede. De gemeente spreekt uit te kunnen meewerken aan het plan op hoofdlijnen. Initiatiefnemers Plantion en Pure Energie werken het plan nu gedetailleerd uit. 

Locatie, afmetingen en opbrengst van de windmolen
Het plan is om een windmolen te plaatsen op het terrein van Plantion aan de Wellensiekstraat in Ede op bedrijventerrein BT A12. De beoogde windmolen komt daarmee in de buurt van de twee bestaande windmolens. Uit de eerste onderzoeken lijkt het mogelijk om een windmolen te realiseren met een ashoogte van maximaal 135 meter en een rotordiameter van maximaal 136 meter. Nader onderzoek zal uitwijzen hoe groot de windmolen exact wordt, maar de windmolen krijgt zeer waarschijnlijk dergelijke afmetingen. Daarmee wordt deze groter dan de twee bestaande windmolens. Deze hebben een ashoogte van 99,5 meter en een rotordiameter van 101 meter.

Dat betekent dat de nieuwe windmolen veel meer elektriciteit opwekt. Als de wieken twee keer zo lang worden, wekt een windmolen vier keer zoveel op. De verwachte opbrengst van een windmolen van dit formaat is circa 12 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar. Dat is evenveel als de twee bestaande windmolens samen opwekken en evenveel als gemiddeld 4.000 huishoudens per jaar gebruiken.

Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: