Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OK Plant 30 jaar

Tholen - “De bedoeling was met de Orchid Inspiration Days een klantendag te organiseren. Daar was al een save the date voor de deur uitgegaan, maar die hebben we een paar weken later moeten intrekken. Hopelijk kunnen we iets dergelijks later dit jaar alsnog organiseren, want voor ons zijn deze dagen ook belangrijk om onze nieuwste keramieklijnen te laten zien.”

Op de kop af 30 jaar geleden startten Ron en Desiree Olsthoorn hun eigen kwekerij. Over de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een grote onderneming, die in de markt vooral bekend is van het merk Little Kolibri Orchids en daarnaast een breed assortiment seizoenproducten voert. Ruim twee jaar geleden was de kweker nog uitgebreid in het nieuws met de opening van een nieuwe high-tech kas en een nominatie voor de Tuinbouw Ondernemersprijs.

De lijn naar boven
De huidige maatregelen rondom het coronavirus maken niet alleen een feestje onmogelijk, natuurlijk zijn er ook zorgen om de bedrijfsvoering. Toch zijn die niet zo dramatisch als men allicht zou vermoeden. Rob: “Zo'n 7 weken geleden brak er echt paniek uit en vielen we gedurende twee weken terug naar 15% van onze normale omzet. Maar herstel volgde spoedig. De seizoensproducten gingen in de derde week weer lopen en in week vier van de crisis zaten we hiermee zowat weer op 100%. In de orchideeën ging dat langzamer, maar ook hier klimt de lijn geleidelijk weer omhoog. We hopen deze week praktisch weer een normale omzet aan te tikken. Een maand geleden had ik dat niet durven hopen.”

Juist vanwege het vele thuisblijven vonden tuinplanten over de grote linie al snel weer de weg naar de consument. Van alle maatregelen lijken nu, ondanks het mooie weer, ook de kamerplanten te profiteren. “Mensen hebben weken niets gekocht, daar profiteren wij ook van. Bovendien gaat niemand reizen, niemand gaat weg. Het is de vraag hoe het zit met herhaalaankopen en wat het effect van de crisis op de langere termijn zal zijn. Maar ik ben voorzichtig positief over hoe de zomer zal gaan verlopen. We hebben in die eerste vier weken een flink gat geslagen, maar ik heb goede hoop dat we daar in de rest van het jaar toch nog een heel stuk van kunnen repareren.”

De vlag uit
Helemaal onopgemerkt is het jubileum toch niet voorbij gegaan. “We kregen afgelopen maandag een heel onthaal”, vervolgt Rob. “Er was taart, we kregen een mooie vlag (zie foto, hij wappert bijna want, zo ontdekte men, een vlag wappert niet zonder vlaggenstok. Deze is in aantocht) en men had een prachtige video gemaakt waarin leveranciers, klanten, medewerkers en anderen een mooi woordje voor ons deden."


Voor meer informatie:
OK Plant
Baakwoning 5
2671 LE Naaldwijk
www.okplant.nl