Westeringh Flowers in zijn sas met LTO Verzekeringen

Westeringh Flowers ligt in de Betuwe, net buiten Varik. Op 3,2 hectare teelt het echtpaar chrysanten (Santini) met een buitengewoon kleine bloem: de Madiba, genoemd naar Nelson Mandela. De teelt van de Madiba is intensiever dan van troschrysanten. "De productie per vierkante meter is hoger en de teelt kost ook meer werk. Een oppervlakte van 3,2 hectare Madiba’s komt overeen met zo’n 5,5 hectare troschrysanten", legt John van de Westeringh uit.

In 2014 liet het tuindersechtpaar zich overtuigen voor wat betreft de personeelszaken te laten verzekeren door LTO Verzekeringen. John: "Je kunt nog zo’n goede teler zijn, maar als het personeel niet goed omgaat met de bloemen, dan heb je nog geen kwaliteit. Omdat de verzekering beviel, besloten zij halverwege 2015 om het hele glastuinbouwpakket over te sluiten naar LTO Verzekeringen.

Toen kort daarop een zware hagelbui voor grote schade zorgde en de verzekeraar de 175.000 euro schade tot de laatste cent compenseerde, kon LTO Verzekeringen bij Westeringh niet meer stuk.

Iemand die het bedrijf kent
Martijn Faber bezoekt alle klanten minstens één keer per jaar. ‘Het is voor klanten prettig dat ze iemand kunnen bellen die het bedrijf kent. We lopen dan de inhoud van de polissen door en we vinken alles af. Tussenpersonen leggen vaak alle verantwoordelijkheid bij de klant, bijvoorbeeld voor keuringen van installaties. Formeel klopt dat, maar als zo’n keuring niet plaatsvindt, is er geen uitkering bij schade.’ John: ‘Wij kunnen zelf niet alles in de gaten houden’. Het echtpaar vindt het heel prettig dat Martijn jaarlijks alles langs loopt. ‘Hij geeft dan ook advies waar je kunt bezuinigen op verzekeringen’, zegt John. ‘Een goede tussenpersoon is heel veel waard.’

bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven