Cor-Jan van der Elzen aan de slag bij PlantPaper

Cor-Jan van der Elzen is aan de slag gegaan bij PlantPaper, producent van biologisch afbreekbaar papier en machines voor paperplugs. Cor-Jan wordt de nieuwe sales manager bij het bedrijf. Cor-Jan zal zich onder andere inzetten om de afzet van PlantPaper op de Europese markten te vergroten.

Cor-Jan werkte eerder bij Modiform en Carbon Gold. Zijn kennis en ervaring kan hij nu in gaan zetten om het biologisch afbreekbare papier en hun paperplugmachines van PlantPaper op de Europese markt introduceren.

“Het is erg leuk om deel uit te maken van een jong en klein bedrijf dat hun eigen 100% biologische papier en paperplugmachines aanbiedt”, vertelt Cor-Jan.


Carsen Storgaard (l) en Cor-Jan van der Elzen van PlantPaper

“Sommige klassieke soorten papier bevatten naast houtvezel ook plastic om het stevig te houden. Soms bevat zo’n soort papier 40-60% polyester. Dit plastic wordt in de grond afgebroken tot microplastic. Door bijvoorbeeld 500 kg 'normaal' papier te gebruiken dat 60% polyester bevat blijft er in de grond dus 300 kg plastic over. Uit 300 kg polyester kunnen er wel 30.000 plastic waterflesjes gemaakt worden. Deze hoeveelheid plastic hoort niet in de grond.”

“Afgelopen jaar heb ik me verdiept in milieuvriendelijke oplossingen en PlantPaper biedt zo’n oplossing met een biologisch afbreekbaar plugsysteem. Met behulp van biologisch afbreekbaar papier kunnen Europese opkwekers, telers en groothandelaren gehoor geven aan de wens van de consument om het gebruik van microplastics in de tuinbouw sector te verminderen.”

IPM
De producten van PlantPaper bestaan uit natuurlijke grondstoffen en zijn onder andere gecertificeerd door EN13432, USDA, OK BIO en OK Compost industrial. De producten worden gebruikt door opkwekers van pot- en perkplanten, snijbloemen en (olijf)bomen door heel Europa en de rest van de wereld. 

Cor-Jan van der Velzen zal PlantPaper vertegenwoordigen op de IPM Essen bij stand 3A17

Voor meer informatie:
Plantpaper A/S
info@plantpaper.com
www.plantpaper.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven