Folke van Dorp

Amevo digitaal het nieuwe jaar in

Tholen - Per 1 januari dit jaar is Amevo volledig in het nieuw gestoken. Een nieuwe uitstraling, een nieuw logo en een nieuwe website met webshop worden gecombineerd met een algehele digitalisering. “We maken een flinke groei door”, vertelt directeur Folke van Dorp. “Ook hebben we een breed assortiment en kunnen we veel verschillende klanten bedienen. Dat willen we graag laten zien.”

Amevo is niet de grootste speler in de markt van tuinbouwtoeleveranciers, maar heeft verschillende eigen specialismen en ingangen in specifieke markten. “We zijn in alle afdelingen van de tuinbouw vertegenwoordigd”, vertelt Folke. “We komen bij hoveniers, bij kwekers en ook veel bij veredelaars. En af en toe bij tuincentra. Oudere generaties zullen ons wellicht daarvan kennen, de Amevo kikker en de plastic vijvers, maar tegenwoordig hebben we vooral naam gemaakt met onze bindmaterialen, gazen en doeken, etiketteer systemen voor veredelaars, en ons brede assortiment producten van bamboe, waaronder de bekende Bambini waarop we modelrecht hebben.”

Die Bambini is een verhaal op zich. Het is een bamboe stekertje waar een etiket op geklikt kan worden, en dat we zo’n twaalf jaar geleden hebben ontwikkeld in samenwerking met de Groningse plantenkweker Smit Kwekerijen. “Bamboe is duurzaam, veel duurzamer dan plastic, maar plastic was toen nog helemaal niet zo’n issue. Nu zie je deze bamboe etiketsteker overal en is het voor ons echt een groot product geworden. We leveren hem aan kwekers en drukkerijen door heel Europa.”


Bambini Sanseveria

Duurzame alternatieven
Het inzetten op duurzame producten is gaandeweg steeds meer een focus geworden. Naast het bamboe levert Amevo veel natuurlijke producten: afbreekbare bindmaterialen, afbreekbaar tape, afbreekbaar gronddoek, etc. “We zoeken producten waar we uniek in kunnen zijn. Dikwijls ‘ontstaan’ nieuwe producten op aanvraag van een klant die een specifieke oplossing zoekt. Vaak zijn dat duurzame alternatieven en innovaties en wij denken daar graag aan mee. De vraag mag eigenlijk alles behelzen, als het maar tuinbouw gerelateerd is en wij er natuurlijk brood in zien.

We zijn een financieel gezond en energie neutraal bedrijf en timmeren met 10 man aan de weg. Ook onderscheiden we ons met het aanhouden van een grote voorraad en is het ons streven om in onze grootste markten Nederland, België en Duitsland altijd binnen 24 uur te leveren. De export is kleiner maar niet onbelangrijk; sommige producten, zoals de Bambini®, gaan de hele wereld over. Omgekeerd importeren wij veel van onze producten ook weer van overal, van randbegrenzingen uit de VS tot bamboe uit Azië.”

Minder catalogi drukken, meer online webshop
Een eerste merkbare verandering voor Amevo deed zich eind vorig jaar al voelen. De papieren catalogus, die men jaarlijks naar zo’n 90.000 adressen verstuurde, bleef nu in de printer hangen. “We versturen hem eigenlijk alleen nog digitaal. Alleen kopende klanten en mensen die hem per se graag willen hebben krijgen hem in de bus. We willen minder catalogi drukken en onze klanten meer en meer de kant van onze nieuwe webshop opsturen. Via de webshop wordt het bestellen van ons hele assortiment nog makkelijker voor de klant. Want ook voor bestellingen via de webshop geldt natuurlijk: Producten die op voorraad zijn en voor 12 uur zijn besteld, worden de volgende werkdag geleverd!’’

Voor meer informatie:
Amevo
De Amer 22
8253 RC Dronten
T: +31 321 38 7788
E: info@amevo.nl
www.amevo.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven