Powerhouse neemt gasportefeuille Gas Natural Europe over

Met ingang van 1 januari 2020 neemt Powerhouse, een Nederlands energytech bedrijf dat online in- en verkopen van energie op een platform aanbiedt, de gasportefeuille van Gas Natural Europe over. Powerhouse is actief in de glastuinbouw, grootzakelijke markt en de markt voor lokale duurzame energieproducenten. 

Bernard Wilmet, CEO van Powerhouse: “De overname past in onze groeiambitie en draagt direct bij aan onze missie om het netwerk in Nederland te versterken en te stabiliseren”.

Powerhouse brengt energie en digitalisering samen in een platform voor energietransacties. Gebruikers van het platform krijgen zo zelf het beheer over energiekosten en budgetten.

Ook kunnen klanten ervoor kiezen om tegen een vergoeding energie aan het net te leveren. Met de overname van de gas portefeuille van Gas Natural Europe krijgt het Powerhouse energieplatform meer gebruikers. "Deze groei versterkt onze positie als leverancier van flexibiliteit om het netwerk te stabiliseren."

Over Powerhouse                                                                Powerhouse, gevestigd in Amsterdam, is opgericht in 2005 en is sinds 2009 onderdeel van Essent dat recentelijk onderdeel is geworden van E.ON. Het bedrijf heeft honderd medewerkers in dienst.

Met het Powerhouse energieplatform kunnen klanten hun energiekosten en opbrengsten optimaliseren. Ten eerste door het in- en verkopen van energie op de verschillende handelsmarkten en ook door het inzetten van decentrale energieproductie voor balanceringsdiensten van de landelijke netbeheerder Tennet. Daarnaast levert Powerhouse een digitaal en cloud-based contract-to-meter-to-cash platform genaamd 'Inni' aan nutsbedrijven.

Voor meer informatie: 
Powerhouse
www.powerhouse.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.