concept certificatieschema ter inzage

Tijdelijke verruiming emissienorm bij ontvochtiging

Het concept van het herziene certificatieschema Groen Label Kas is gereed, waarbij een tijdelijke verruiming van de emissienorm is voorzien. Stichting Milieukeur vraagt betrokkenen om een reactie op het conceptschema te geven.

In 2019 is opgemerkt dat er minder aanvragen voor Groen Label Kas waren dan bedoeld. Het doel van Groen Label Kas is verduurzaming te stimuleren bij circa een derde van de nieuw te bouwen kassen en is vooral gericht op de energiezuinigste bedrijven.

Criteria 2019 'moeilijk haalbaar'
In de intensieve teelten is gebleken, dat de criteria in 2019 werden ervaren als moeilijk haalbaar. In deze teelten is een combinatie nodig van nieuwe technieken en teeltmaatregelen om naar lager energieverbruik (emissie van broeikasgassen) te komen.

Er is nu voor gekozen om een tijdelijke verruiming van de emissienorm toe te kennen wanneer ontvochtigingstechnieken worden geïnstalleerd die zullen bijdragen aan een lager energieverbruik. Op deze bedrijven kan dan ervaring worden opgedaan met deze technieken en kan worden geleerd hoeveel deze technieken betekenen in het verlagen van het energieverbruik.

Zo komt Groen Label Kas (en daarmee toepassing van de overheidsregelingen MIA en Vamil en de Groenregeling) binnen het bereik van de bedoelde doelgroep, meent SMK.

Het conceptschema is hier in te zien. Reacties ontvang SMK graag uiterlijk maandag 25 november op smk@smk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.