Tholen - Na anderhalf jaar tekenen en ontwerpen ging 30 oktober jl. de eerste paal de grond in van de nieuwe kas van Karma Plants. Het bedrijf groeit met 28.000 vierkante meter naar ongeveer 8,6 hectare en ruim 3 miljoen planten per jaar.

“Groeien is geen doel op zich”, vertelt ondernemer en tweede generatie in het bedrijf Glenn Langelaan, “maar de passie voor ons product”. Samen met zijn broer Maurice en ouders vormt hij de vierkoppige directie van het bedrijf. “We vinden het ontzettend gaaf dat onze klanten ieder jaar weer onze producten blijven kopen en ieder jaar weer meer blijven bestellen. Dat is voor ons de bevestiging dat wij op de goeie weg zijn en meer meters zijn bittere noodzaak om aan die vraag te kunnen blijven voldoen.”

De oplevering staat gepland voor mid-2020, wat ook precies 20 jaar ná de oprichting van het bedrijf zal zijn. Er wordt fors geïnvesteerd in duurzaamheid en innovatie. Eind 2021 moet de gehele operatie voor 95% klimaat neutraal zijn. Op een groot waterbassin liggen meer dan 6000 zonnepanelen, dat momenteel ‘Europa’s grootste drijvende zonnepanelenpark’ is. Men werkt nauw samen met initiatiefnemer NEXTgarden, het grootschalige gebiedsontwikkelingsproject van Gemeente Lingewaard waarin het tuinbouwcluster behalve de energievoorziening ook de watergift, aansluiting op het warmtenet en CO2-levering realiseert.

De uitbouw is in feite een derde locatie en verreist pal naast de bestaande vestiging. Schuin achter ligt de andere locatie, alwaar de opkweek plaatsvindt. Middels een transporttunnel reizen de planten in 35 minuten van de ene naar de andere kas, de nieuwbouw wordt als het ware een nieuwe halte op die route.

Met de uitbouw laat Karma Plants zien vertrouwen te hebben in de toekomst van de anthurium. “Anthurium is de langst bloeiende luchtzuiverende plant. We zien dat de plant trendy is en geloven dat dit een duurzame trend is. Daarnaast staan wij in de markt bekend om onze exclusieve soorten en zien we dat die erg gewild zijn”, besluit Lydia Langelaan, op het bedrijf verantwoordelijk voor de marketing en communicatie.


Maurice en Glenn Langelaan 

Men belooft regelmatig met video updates te komen, waarin naast de voortgang van de werkzaamheden ook duidelijk moet worden hoe Karma Plants “een stap verder gaat om de perfectie uit de plant te halen en het verhaal achter de plant te vertellen”, aldus Glenn.

 

Voor meer informatie:
Karma Plant
Geranium 2
6681 RE Bemmel
+31 (0)26 325 7964
www.karmaplants.com/nl