Twee nieuwe sectorhoofden bij het PBL hebben klimaatachtergrond

Er zijn twee nieuwe sectorhoofden benoemd bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). 

Prof. Bram Bregman (55) wordt per 1 december 2019 hoofd van de sector Natuur en Landelijk Gebied. Bram Bregman is nu klimaatstrateeg bij Wageningen Universiteit en Research (WUR), waar hij verschillende WUR-onderzoeksgroepen verbindt om te komen tot een integrale langetermijnvisie voor Nederland, met een sterke focus op natuur, landschap en landbouw.

Hiervoor was hij directeur van Radboud Innovation. Ook heeft hij in verschillende functies gewerkt bij het KNMI, onder meer als nationaal aanspreekpunt (focal point) van het IPCC en als strategisch business manager Klimaat en satellietwaarnemingen.

 

Dr. Rob Weterings (60) wordt per 1 januari 2020 hoofd van de sector Integrale Beleidsevaluatie Leefomgeving (IBL) – waarin de sectoren Duurzame Ontwikkeling en Informatie, Data en Modellen opgaan.

Rob Weterings is nu secretaris van het Klimaatberaad en secretaris van de Borgingscommissie Energieakkoord voor duurzame groei bij de Sociaal Economische Raad. Hiervoor heeft hij in diverse (management)functies gewerkt bij TNO, steeds op het gebied van innovatie en duurzame ontwikkeling. Zo was hij strategisch adviseur Duurzame systeeminnovatie en themaleider duurzaamheid in het programma Strategy & Change.

Bron: Planbureau voor de Leefomgeving


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.