Stikstofdepositie: per 11 oktober intern salderen weer mogelijk

Eerder berichtte AAB over de stand van zaken ten aanzien van stikstofdepositie. Het meest recente bericht betrof het beschikbaar komen van de aangepaste rekentool en de doorgevoerde wijzigingen (zie artikel). De aangepaste rekentool bood al uitkomst voor projecten die de nieuwe drempelwaarde (0,005 mol/ha/j) niet overschreden.

Intern salderen weer mogelijk
Afgelopen vrijdag heeft Minister Schouten in haar brief aangegeven dat intern salderen vanaf 11 oktober weer mogelijk is. Dit kan uitkomst bieden voor projecten die een stikstofdepositie hebben tot boven de nieuwe drempelwaarde. Gisteren is hiervoor het concrete beleidskader vastgesteld. Extern salderen is ook deels weer mogelijk. Bij extern salderen kan slechts aanspraak worden gemaakt op 70% van de stikstofdepositierechten.

Wat is intern salderen ook alweer?
Intern salderen houdt in dat binnen een inrichting/project maatregelen worden genomen om een verhoogde stikstofdepositie, bijvoorbeeld door het bijplaatsen van een WKK in het kader van een uitbreiding, worden gecompenseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van een oude ketel door een schonere stookinstallatie of het deels gebruik maken van rest-/aardwarmte voor de warmtevoorziening.

Hoe zat het met extern salderen?
Bij extern salderen wordt de depositie gecompenseerd met externe bronnen. Denk hierbij concreet aan het opkopen van een veehouderij.

Wat betekent dit voor mijn project?
Bovengenoemde is met name relevant voor nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten. AAB kan u eventueel adviseren wat de mogelijkheden van intern salderen zijn voor uw project.

Bron afbeelding: RIVM

Voor meer informatie:
AAB

www.aabnl.nl

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.